Festivalio programoje bus parodyti šeši režisieriaus Šarūno Barto filmai: „Ramybė mūsų sapnuose“(2015), „Praėjusios dienos atminimui“ (1990), „Namas“ (1997), „Koridorius“ (1995), „Mūsų nedaug“ (1996) ir naujausias, Pompidou centro užsakymu sukurtas autoportretinis trumpametražis filmas „Kas jūs ir kur esate, Šarūnai Bartai?“ (2016).

Festivalyje dalyvaus ir retrospektyvos programos filmus pristatys Šarūnas Bartas ir filme „Ramybė mūsų sapnuose“ vaidinusi aktorė Ina Marija Bartaitė.

„Mūsų šalies kino industrija išgyvena pakilimą ir Kartagenos filmų festivalis yra svarbi šio atgimimo dalis. Mes neabejojame, kad Šarūno Barto retrospektyva, jau nekalbant apie jo paties ir Inos Marijos Bartaitės dalyvavimą, bus svarbus indėlis ne tik kalbant apie festivalio programą, bet ir į paties festivalio sėkmę“, - teigė programos direktorė Diana Bustamante Escobar.

„Prieš 20 metų sukurtos juostos sėkmingai gyvena savo gyvenimus: rodomos retrospektyvose, per televiziją ir jų likimas mažai nuo manęs bepriklauso“, – teigė Š. Bartas, kurio filmų retrospektyva užsienio auditorijai yra pristatoma nebe pirmą kartą. Visai neseniai šio režisieriaus filmai buvo rodomi Paryžiuje, „Pompidou centre“, taip pat
Lenkijoje, Brazilijoje, Maroke ir kitur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)