Jo pateiktas sąrašas sudarytas abėcėlės tvarka. Beje, pažymi jis, kiekvienoje pozicijoje esantį filmą galėjo pakeisti mažiausiai 50 kitų filmų.

1. „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ (2012 metai)

Ši garsaus romano adaptacija, kurią prodiusavo Timas Burtonas, nedavė pradžios nei kokiems nors savo tęsiniams, nei leido užgimti kokiai naujai žvaigždei (Bejamino Walkerio pavidalu). Pamirštant tą faktą, kad filmas apie vieną didžiausių Amerikos prezidentų, kovojantį su kraugeriais, turėtų būti kvailokai smagus, jo režisierius Timuras Bekmambetovas kažkaip sugebėjo sukurti kažkokią „košę“, po kurios tais pačiais metais pasirodęs Steveno Spielbergo filmas „Linkolnas“ atrodo tikrai linksma ir nerūpestinga juosta.

2. Bet kuris filmas su Adamu Sandleriu

Jis tikrai pretenduoja į kokį nors šiųmetį apdovanojimą už savo vaidybą filme „Nešlifuoti deimantai“. Tačiau Adamo Sandlerio vaidybą labiausiai atspindi tokios juostos kaip „Suvaidink mano žmoną“ (2011 metai), „Džekas ir Džilė“ (2011 metai), „Pakvaišęs tėtis“ (2012 metai), „Batsiuvys“ (2014 metai) ir „Pikseliai“, po kurių jis galiausiai atsidūrė santykinai saugioje „Netflix“ teritorijoje. Ir nors visiškai normalu, kad tokiuose filmuose reguliariai pasirodo tokie aktoriai kaip Davidas Spade‘as, Kevinas Jamesas, Robas Schneideris ar Jonas Lovitzas, kyla klausimas, kodėl A. Sandleriui reikėjo nutempti „Oskaro“ laimėtoją Alą Pacino taip žemai, kad šis suvaidintų filme „Džekas ir Džilė“?

3. „Kaubojai ir ateiviai“ (2011 metai)

Nuo pat tų laikų, kai Seanas Connery pasirodė juostoje „Zardoz“, vilkėdamas raudoną „mankinį“, Jamesas Bondas (Danielis Craigas) nebuvo suvaidinęs tokiame kvailame filme, kaip šis mokslinės fantastikos ir vesterno hibridas. Šį filmą tikrai galima vadinti ne itin protingu filme taip pat suvaidinusio Harrisono Fordo, jį režisavusio Jono Favreau ir prodiusavusių Briano Grazerio ir Rono Howardo sprendimu. Nors Amerikoje jis uždirbo 100 mln. JAV dolerių, itin brangiai kainavęs filmas apskritai buvo didžiulė nesėkmė. Ir kas galėjo pagalvoti, kad taip įvyks, atsižvelgiant į tai, kad ankstesni tokie žanriniai hibridai, kaip „Laukiniai laukiniai vakarai“, buvo visai sėkmingi.

4. „Emodži filmas“

Šis filmas atstovauja visiems lėkštiems ir ciniškiems animaciniams filmams, sukurtiems per praėjusį dešimtmetį. Šiame paslėptos reklamos persmelktame filme buvo tiek daug atgrasių veikėjų, kad per „Auksinių aviečių“ apdovanojimus „bet kurie du šlykštūs emodžiai“ buvo nominuoti Prasčiausios kino kombinacijos kategorijoje. Tiesiog stebėtina, kaip iš sero Patricko Stewarto, įgarsinusio „kakučio“ emodžį, nebuvo atimtas titulas...

5. „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ trilogija

Taip, tai yra viena iš didžiausių „S“ raide pažymėtų filmų serijų. Tačiau komercinė šio projekto sėkmė negali nuslėpti šios erotinių filmų trilogijos beribio lėkštumo ir tiesiog kvailumo. „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ (2015 metai), „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ (2017 metai) ir „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“ (2018 metai) nuo pat pradžių yra gryna parodija. Šių filmų kūrėjai kažkokiu būdu sugebėjo sadomazochizmą paversti beprotiškai nuobodžiu dalyku. Ir šios E.L. James romanų ekranizacijos, rodos, sukelia gėdos jausmą net ir pagrindiniams aktoriams Jamie Dornanui ir Dakotai Johnson, kurių, nepaisant dažnų sekso scenų, nesiejo jokia chemija. Jeigu Christianas Grey'jus tikrai norėjo pakankinti savo partneres, jam reikėjo uždaryti jas raudonajame kambaryje ir versti be perstojo žiūrėti šiuos filmus.

6. „Žmogiškojo šimtakojo“ trilogija

Akivaizdu, kad vieno filmo nepakako išplėtoti idėjai apie išprotėjusį gydytoją, kuris į vieną padarą susiuva tris aukas. Todėl olandų režiesierius Tomas Sixas sukūrė tris dalis, kurios pasirodė 2010, 2011 ir 2015 metais, ir sugebėjo įžeisti net ir užkietėjusius siaubo filmų gerbėjus. Teigiama, kad tris aukas vaidinę aktoriai, kurie filmuojant ilgą laiką turėjo išbūti keturiomis, po kiekvienos darbo dienos buvo ilgai masažuojami. Tačiau po tokio siaubingo filmo jiems vertėjo teikti psichologinę pagalbą.

7. „Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda“ (2010 metai)

Prieš atgaudamas savo įkvėpimą ir sukurdamas tokius inovatyvius mažo biudžeto tikrais hitais tapusius filmus kaip „Viešnagė“ (2015 metai) ir „Skilimas“ (2016), režisierius M. Nightas Shyamalanas buvo įstrigęs kino kalėjime. Ši didelio biudžeto 3D „Nickelodeon“ animacinių filmukų adaptacija buvo žemiausias jo karjeros taškas. Vienintelis geras dalykas, kurį galima pasakyti apie šį fantastinį filmą, yra tas, jog šis taip visiems nepatiko, kad buvo atsisakyta planų sukurti trilogiją.

8. „Kietašikniai“ (2013 metai)

Ši komedija, kurią režisavo – nei daug, nei mažai – 14 žmonių, ir kurioje suvaidino tokios žvaigždės kaip Halle Berry, Gerardas Butleris, Richardas Gere, Hugh Jackmanas, Emma Stone, Kate Winslet, ir Sethas MacFarlane'as, yra tikra blogų filmų „juodoji skylė“. Tokie filmai verčia kino kritikus ieškotis kito darbo, o prie jų dirbusius žmones dalyvauti liudytojų apsaugos programoje. Tad nenuostabu, kad ši juosta susišlavė be galo daug „Auksinių aviečių“, įskaitant ir pergales blogiausio filmo, blogiausio režisieriaus ir blogiausio scenarijaus kategorijose. Beje, visa filmo kūrybinė grupė buvo nominuota blogiausios kino kombinacijos kategorijoje, tačiau jiems pasisekė, nes... laimėjo kitas filmas.

9. „Tai reiškia karą“ (2012 metai)

Nes kai galvoji apie romantinę komediją, tikrai neturėtum galvoti apie Tomą Hardy. Arba apie režisierių McG. Šis veiksmo filmas-farsas, kuriame Chrisas Pine'eas ir Tomas Hardy vaidina du CŽV agentus, kurie išsiaiškina, jog susitikinėja su ta pačia moterimi (Reece Witherspoon), yra šių trijų žvaigždžių didžiulis karjerinis nuosmukis. Tad nenuostabu, kad T. Hardy jautė poreikį filme „Tamsos riterio sugrįžimas“ mūvėti kaukę.

10. „Valentino diena“ (2010 metai)

Ne tai, kad ši kino žvaigždžių „prifarširuota“ romantinė komedija yra savaime prasta. Šiuo atveju labiau reikėtų kalbėti apie režisieriaus Garry Marshallo sugebėjimą švaistyti tokių aktorių, kaip Bradley Cooperis, Anne Hathaway, Julia Roberts, Jamie Foxxas, Shirley MacLaine ir augelio kitų, talentą. Ir vėliau jis nusprendė sugadinti dar ir Naujuosius metus bei Motinos dieną sukurdamas šios juostos tęsinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)