Filmas yra antroji naujiena po to, kai vienas iš 40-yje šalių išleistos knygų serijos autorių Roderickas Gordonas ir „Hario Poterio“ atradėjas leidėjas Barry Cunninghamas, šiemet apsilankę Vilniaus knygų mugėje, pranešė apie rudenį pasirodysiančią šeštąją knygų serijos „Tuneliai“ dalį. Šią knygų seriją lietuviškai yra išleidusi leidykla „Alma littera“.

Kino filmas „Tuneliai“ pasirodys „New York Times“ bestseleriu tituluotos knygos, pasakojančios apie stebuklingą nuotykių pasaulį, kurį po Londono grindiniais atrado du berniukai, pagrindu. Filmą sukurti patikėta prodiuseriams Mark Canton, kurio pavardė puikuojasi ant filmų „300“, „Nemirtingieji“, Neil Canton, gerai pažįstamam iš filmo „Atgal į ateitį“, ir Danny Davids, drauge su kompanijos „Relativity Media“ vykdančiuoju direktoriumi Ryan Kavanaugh, kūrusiems filmą „Kovotojas“.

Be leidyklos „Chicken House“ įkūrėjo, knygos „Tuneliai“ leidėjo Barry Cunninghamo įsikišimo, naujasis filmas vadintųsi kiek kitaip - „Laukų kurmis“. Tačiau B. Cunninghamas įsitikinęs, kad ne pavadinimas, o begalinė fantazija naujajam filmui garantuos pasaulinę sėkmę.

„Tik keliskart gyvenime skaitydamas knygą esu pajutęs tokią vaizduotės tėkmę, kuri, žinau, pagriebusi tiek skaitytoją, tiek žiūrovą, jo nebepaleis. Knyga „Tuneliai“ mane vėl privertė patikėti nuotykiais, drąsa ir naujais pasauliais“, - apie leidyklos „Alma littera“ lietuviškai išleistą knygą kalbėjo B. Cunninghamas.

Tuo tarpu kino studijos „Relativity media“ prezidentas Tuckeris Tooley, kuris ir pats prisidės prie naujojo filmo kūrimo, tikino, jog pasiryžti ekranizuoti knygą „Tuneliai“ paskatino tai, jog knyga – vienas geriausių fantastinių nuotykių kūrinys pastaraisiais metais.

„Andrew Lobel parašė neįtikėtiną scenarijų, o filmo režisierius Mikael Håfström turi kūrybišką ir itin stiprią šio projekto viziją. Knygų serija „Tuneliai“ jau įrodė, kad šie romanai yra viena labiausiai jaudinančių nuotykių serijų pastaraisiais metais, ir negaliu sulaukti, kol tą jaudulį perkelsime į didžiuosius ekranus“, - sakė T. Tooley.
Įdomu tai, kad garsiosios fantastinės serijos, užkariavusios viso pasaulio jaunuolių bibliotekas, autorius Roderick Gordon knygų rašymu susidomėjo gana atsitiktinai. 2001-aisiais atleistas iš darbo Londone banke ir ieškodamas savęs, jis kartu su studijų draugu savarankiškai išleido pirmąją knygą „Laukų kurmis“, kuri ir sudomino „Hario Poterio“ leidėją B. Cunninghamą.

Po „Tunelių“ serijoje pasirodė tolesnės dalys: „Gilybės, „Laisvas kritimas“, „Artyn“ ir „Spiralė“. Paskutinė dalis, „Galinė riba“, bus išleista 2013 metais ir užbaigs „Tunelių“ sagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)