Pavadinimo kol kas dar neturinčiame filme, kuris statomas JAV kino ir televizijos bendrovės "Paramount Pictures" užsakymu, bus pasakojamos neišgalvotos istorijos apie du žmones, kurie tapo paskutiniais gyvaisiais, išgelbėtais iš po Niujorke sugriuvusio Pasaulio prekybos centro nuolaužų.

"Tai mūsų šalies didvyriškumo, kuris tuo pat metu savo žmogiškumu yra ir tarptautinis, tyrimas", - teigė O.Stone'as, Kino meno ir mokslo akademijos geriausio režisieriaus kategorijoje apdovanotas už 1989 metais sukurtą filmą "Gimęs liepos 4-ąją" (Born on the Fourth of July) ir 1986 metais pastatytą "Policijos būrį" (Platoon).

Pagrindinį vaidmenį naujojoje juostoje atliks kitas "Oskaro" laureatas, kino žvaigždė N.Cage'as, vaidinsiantis Niujorko uosto administracijos policininką seržantą Johną McLoughliną, kuris kartu su dar vienu kolega liko įkalintas tarp sumaitotų vieno iš dangoraižių-dvynių nuolaužų. Abu Pasaulio prekybos centro dangoraižiai sugriuvo į juos įsirėžus savižudžių užgrobtiems keleiviniams lėktuvams.

"Jaučiu, kad kažkas turėjo papasakoti žmonių, kurie buvo Prekybos centre iki jam sugriūvant ir po griuvimo, istoriją", - apie ketinimus panaudoti jo istoriją pilnametražiam filmui sakė J.McLoughlinas.

Filme daugiausia dėmesio bus skiriama minėtiems dviem pareigūnams ir jų gelbėtojams bei šeimų nariams, kurie iš paskutiniųjų stengėsi sužinoti, kas nutiko po išpuolių dingusiems artimiesiems. Per rugsėjo 11-osios išpuolius Niujorke, Vašingtone ir Pensilvanijoje iš viso žuvo apie tris tūkstančius žmonių.

Apie pirmą pilnametražį filmą, pasakosiantį apie tai, kas įvyko prieš ketverius metus, buvo paskelbta kitą dieną po išpuolių virtinės Londono transporto sistemoje, kur žuvo mažiausiai pusšimtis žmonių. Įtariama, kad labiausiai niokojantys nuo Antrojo pasaulinio karo laikų išpuoliai Didžiosios Britanijos sostinėje gali būti susiję su teroristų tinklu "al-Qaeda".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją