Į „Vanity Fair“ surengtą vakarėlį rinkosi ryškiausios šių dienų žvaigždės – nuo Emmos Stone, Kim Kardashian, Margot Robbie, Marko Ruffalo iki Justino Timberlake'o, Brandeno Fraserio ir kitų.

Po kasmet vykstančių apdovanojimų aktorius ir ne tik pasitiko ištaigingai išpuošta patalpa, kuri žavėjo nepaprasta estetika. Ją, kaip vėliau paaiškėjo, papuošė garsiausias lietuvių dekoratorius M. Petruškevičius.

Jis apie netikėtą debiutą socialiniuose tinkluose pranešė pats.

Iškart po įrašu pasipylė ne vienas dekoratorių giriantis komentaras.

„Koks pasididžiavimas apėmė“, – rašė viena.

„Pagaliau platus pasaulis mato tavo talentą, Mantai“, – M. Petruškevičiaus darbą gyrė kitas komentatorius.

Delfi primena, kad ryškiausios kino žvaigždės sekmadienio vakarą rinkosi į „Dolby“ teatrą Holivude, Los Andžele. 96-ąjį kartą čia buvo dalijamos prestižinės „Oskarų“ statulėlės.

Laukiamiausias metų kino renginys buvo transliuojamas tiesiogiai. Tiesa, transliacija vėlavo. Priežastis – protestuotojai, susirinkę prie renginio vietos, kurie užtvėrė eismą. Žmonės su vėliavomis bei plakatais rankose pasisakė prieš JAV paramą Izraeliui, kovojančiam Gazoje.

Tačiau nesklandumai nepakeitė renginio scenarijaus - organizatoriai pateikė ne vieną staigmeną vakaro svečiams ir televizijos žiūrovams. Tarp apdovanojimų teikimų buvo rodomi atlikėjų pasirodymai. Itin laukiama vakaro pažiba – scenoje uždainavusi kino žvaigždė Ryanas Goslingas, kuris koncertavo ne tik su būriu šokėjų, bet ir legendiniu muzikantu Slash. Taip pat renginyje pasirodė ir daugelį sugraudino ne vienam populiariam filmui dainas sukūrusi Billie Eilish, kuriai publika plojo atsistojusi.


Antrus metus iš eilės „Oskarų“ ceremoniją vesti patikėta Jimmy Kimmeliui. Tai jau ketvirtas komiko kartas apdovanojimų vedėjo vaidmenyje – anksčiau pagrindinį mikrofoną jam teko laikyti 2017 bei 2018 metais. Šis kaip visada negailėjo kandžių juokelių - jų teko ir filmams, ir aktoriams, ir įsimintiniausiems kino įvykiams. Daugiausia dėmesio sulaukė populiariausių juostų „Barbė“ bei „Openhaimeris“ dvikova.

Ir nors karštų diskusijų sulaukė sprendimas neįtraukti filmo apie Barbę tarp Geriausių metų filmų nominantų, ši juosta gavo kone daugiausia dėmesio - nuo dainų atlikimo scenoje iki aktorių pasirodymų scenoje ir muzikos, skambėjusios transliacijos skirtukų metu.

Šiemet ant scenos buvos galima išvysti ir tokias žvaigždes kaip Nicolą Cage’ą, Michelle Yeoh, Octavia Spencer, Alą Pacino, Jennifer Lawrence, Zendaya, Matthew McConaughey, Ke Huy Quan, Dwayne'ą Johnsoną ir daugelį kitų. Na, o aktorius Johnas Cena, įteikinėjęs apdovanojimą už Geriausius kostiumus, scenoje pasirodė... visiškai nuogas.

Renginio metu jautriai tradiciškai pagerbti ir pastaraisiais metais anapilin iškeliavę kino pasaulio profesionalai. Pagerbtas ir su blogiu bandęs kovoti, tačiau kovą pralaimėjęs Aleksejus Navalnas.

Kaip ir buvo prognozuota, daugiausiai statulėlių susižėrė „Openhaimeris“ (buvo nominuotas 13 kategorijų, laimėjo 7-iose, tarp jų – Geriausio filmo, Geriausio režisieriaus, Geriausio pagrindinio aktoriaus). Taip pat ne kartą pasižymėjo juosta „Prasti reikalai“ („Poor things“).

Ceremonijos akimirkos:

Į renginį atvykę svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)