Juosta sukurta naudojant naujausias technologijas ir nufilmuota 360 laipsnių kamera. Režisierius teigia suprantantis, jog, technologijoms žengiant šimtamyliais žingsniais pirmyn, negalime atsilikti ir mes.

„Kaip kūrėjas suprantu, jog ateina nauja technologija, nauja media – virtualios realybės pasaulis. Užsidėję akinius, mes galėsime tiesiogine to žodžio prasme skristi. Noriu tai padaryti vienas iš pirmųjų. Gal klupdami, gal klysdami, bet sparnus išskleisti pavyko ir skrydis per Lietuvą su virtualia kamera suteikia dar nematytą potyrį“, - pranešime spaudai teigia D. Ulvydas.

Filmui pasirinkta Lietuvos tema. Kūrėjai teigia naujausiomis technologijomis norėję atskleisti visą mūsų šalies grožį, parodyti ypatingas vietas įvairiais kampais, kurių, daugelis nesame matę.

„Filmuojant dažnai sau užduodavau klausimą, kodėl vėl Lietuva, bet juk, pavyzdžiui, mylimą dainą mes klausome šimtus kartų, mėgstamą kavą geriame kone kasdien. Taip ir su Lietuva – džiaugtis ja, didžiuotis, niekada nebus per daug. Kaip laisvė, taip ir gimtinė, kasdien reikia prisiminti, ko ji verta, ką ji man reiškia. Tai bus kelionė, kuri apsuks galvą ir užpildys širdį ne tik meile Lietuvai, tačiau ir leis atsirasti vietose, kur iki šiol neteko apsilankyti“, - apie naujosios juostos temą sako D. Ulvydas.

VR juostoje „Aš Lietuva“ keliausime nepaprasto grožio Lietuvos giriomis, miškais ir kopomis, jūra, ežerais, upėmis ir upeliais. Kartu skrisime virš pilių ir piliakalnių, dvarų ir vienuolynų, bažnyčių, miestų senamiesčių bei modernios architektūros objektų.

Pakilti virš Lietuvos bus galima jau nuo rugsėjo tik naujuosiuose kino teatruose „Hexa Cinema“, siūlysiančiuose visiškai kitokią patirtį kino rinkoje. Pirmiausia šie kino teatrai duris atvers Vilniuje, Paupyje, bei Kauno „Akropolyje“. Kiek vėliau – Klaipėdos „Kultūros fabriko“ patalpose bei Šiaulių ir Panevėžio miestuose.

Čia žiūrovams bus siūlomi tik specialiai šioms salėms sukurti filmai, kokybiškai techniškai įgyvendintas 360 laipsnių erdvės pojūtis, pristatant aukščiausios kokybės turinį ateities formatu. Šiuo metu su garsiais Lietuvos ir užsienio kino kūrėjais yra kuriami nauji virtualios realybės filmai, kuriems naudojamos pačios naujausios pasaulinės technologijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją