„Oskaru“ apdovanotas aktorius teigė, kad filmavimo aikštelėje tvyrojo „daugiau spontaniškumo ir kūrybiškumo“, nes visi „Vieno namuose 2“ aktoriai jau buvo dirbę kartu.

„Vaidinti tokio tipo farse buvo malonus pokytis“, – sakė J. Pesci, nors pažymėjo, kad iki „Vieno namuose“ jis jau buvo išbandęs komedijos žanrą – vaidino 1983 metų filme „Easy Money“ („Lengvi pinigai“) ir 1989 metų filme „Lethal Weapon“ („Mirtinas ginklas 2“).

Joe Pesci

„Tačiau „Vienas namuose“ filmai buvo fiziškesnio tipo komedijos, todėl joms reikėjo šiek tiek daugiau pastangų“, - pridūrė jis.

Tęsinyje „Vienas namuose 2“ buvo pasakojama apie Keviną McCallisterį (akt. Macaulay Culkinas), praėjus metams po originaliųjų „Vienas namuose“ įvykių: jis per klaidą įsėda į lėktuvą, skrendantį į Niujorką, kai jo šeima Kalėdoms išskrenda atostogų į Floridą.

Žinoma, Kevino susidūrimas su nusikaltėliais Harry (J. Pesci) bei Marvu (Danielis Sternas) nutiesia kelią triukšmingiems kalėdinio laikotarpio nuotykiams Manhatane ir užtikrina nuotykius tarp mylimo herojaus, tuometinio vaiko aktoriaus M. Culkino, kuriam dabar 42-eji, ir piktadario, kurį įkūnijo J. Pesci.

„Pamenu, kad Macaulay buvo tikrai mielas vaikis ir pagal savo metus buvo labai profesionalus, – apie darbą su M. Culkinu kalbėjo J. Pesci. – Sąmoningai vengiau su juo bičiuliautis, kad nepakenkčiau jo personažo Kevino ir mano personažo Hario dinamikai“.

J. Pesci pažymėjo „nenorėjęs, jog ekrane matytųsi, kad filmuojant scenas su jaunąja žvaigžde, jie buvo susidraugavę“.

"Vienas namuose 2"

„Norėjau išlaikyti priešiškų santykių vientisumą“, – „People“ pasakojo aktorius.

Kevinas visuose originaliuose „Vienas namuose“ filmuose Harry sukelia nemažai skausmo, ir J. Pesci tvirtino, kad per įsimintiną sceną, kai nuo Kevino spąstų užsiliepsnoja Harry kepurė, jis iš tikrųjų patyrė rimtą traumą.

„Be įprastų sumušimų, mėlynių ir bendrų skausmų, kurie asocijuojasi su tokio pobūdžio fiziniu humoru, per sceną, kurios metu užsiliepsnoja Harry kepurė, aš iš tikrųjų patyriau rimtus galvos nudegimus“, – tikino aktorius, pažymėdamas, kad jis pats dalyvavo pavojinguose šios scenos triukuose.

„Man pasisekė, kad tikrai sunkius triukus atliko profesionalūs kaskadininkai“, – pridūrė jis.

J. Pesci filmavosi tik pirmose dviejose „Vieno namuose“ dalyse; po 1992 metų sukurtuose dar keturiuose tęsiniuose aktoriai ir siužetai jau buvo pasikeitę.

Paklaustas, ar kada nors svarstytų galimybę pakartoti Harry vaidmenį dar vienoje šios frančizės dalyje, aktorius atsakė, kad būtų „sunku atkartoti“ nekaltą originalių filmų aurą.

„Nors niekada nesakyk niekada, manau, kad būtų sunku pakartoti ne tik sėkmę, bet ir bendrą šių originalių filmų nekaltumą, – „People“ teigė J. Pesci. – Dabar kiti laikai, per 30 metų pasikeitė žmonių požiūris ir prioritetai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją