„Tai nuostabi istorija apie draugystę. Apie tai, kas be galo svarbu šiame susvetimėjusiame pasaulyje, kurį nežmonišku greičiu keičia technologijos. Mikai ši idėja labai patiko ir tuomet gimė tai, ką išgirsite kino salėse. Tai nepakartojama“, - pranešime spaudai dainininką gyrė prancūzai juostos kūrėjai.

„Sacharos princai“ pasakos apie 12-metį Zodį, kuris gyvena šalia didingosios Sacharos dykumos. Vieną dieną, pakeliui į mokyklą, berniukas sutinka mažą kupranugariuką. Vienišo ir pasimetusio gyvūno tėvų aplinkui nematyti, tad Zodis nusprendžia parsivesti jį namo ir užauginti. Berniukas pavadina pamestinuką Tehu ir pamažu su juo susidraugauja. Tačiau Tehu nėra paprastas, eilinis kupranugaris.

Vietinė veterinarijos gydytoja Džiulija, apžiūrėjusi Tehu, atkreipia dėmesį į ilgas, tvirtas kojas, kurios suteikia gyvūnui ištvermės ir neapsakomo greičio. Zodžiui šauna mintis ištreniruoti Tehu ir kartu su juo sudalyvauti pagrindinėse regiono kupranugarių lenktynėse Abu Dabyje.

Pradėjus treniruotes, Tehu pastebi vietinis brakonierius. Iš karto supratęs, kiek šis kupranugaris vertas, jis nedvejodamas jį pagrobia. Bet Zodis – ne iš kelmo spirtas. Jis išlaisvina savo bičiulį ir kartu su juo leidžiasi į nuostabią kelionę per Sacharos dykumą. Joje bičiuliams teks išgyventi nuožmią smėlio audrą, pereiti druskos pluta padengtą jūrą ir patirti kitų pavojingų bei įsimintinų nuotykių.

„Juostoje mes sujungiame tai, kas amžina, neaprėpiama ir tuo pačiu primename, jog šiuolaikiniame pasaulyje vis dar yra vietos jausmams. Čia parodomos šalių tradicijos, bet istorija moderni, šiuolaikiška. Neabejojame, kad ji palies tiek didelius, tiek mažus visame pasaulyje“, - įsitikinęs režisierius ir scenarijaus autorius Eric Barbier.

Visai šeimai skirtas nuotykių filmas apie nuostabią berniuko ir kupranugario draugystę „Sacharos princai“ Lietuvoje pradedamas rodyti jau šį penktadienį, rugpjūčio 18 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją