Per televiziją transliuota įteikimo ceremonija, pradėjusi Holivudo apdovanojimų sezoną, patvirtino, kad žiūrovų simpatijos beveik nekinta.

Kaip ir praėjusiais metais, geriausia televizijos komedija išrinkti NBC "Draugai" (Friends), o geriausia televizijos aktore - serialo žvaigždė Jennifer Aniston.

Žiūrovų simpatijų apdovanojimai paskirti remiantis nacionaline apklausa, kurią nuo 2000-ųjų lapkričio iki 2001-ųjų spalio telefonu atliko "Gallup".

Tomui Hanksui teko du apdovanojimai. Vieną jų - mėgstamiausio kino aktoriaus - jis gavo įveikęs praėjusių metų laureatą Melą Gibsoną ir Denzelį Washingtoną, o kitą - mėgstamiausio dramos aktoriaus - įveikęs D.Washingtoną ir Anthony Hopkinsą.

Kantri muzikos žvaigždė Reba McEntire laimėjo savo devintąjį Žiūrovų simpatijų apdovanojimą, bet jis buvo pirmasis, skirtas jai, kaip aktorei. Už futbolininko mamos, besistengiančios išlaikyti yrančią šeimą, vaidmenį WB komediniame seriale "Riba" muzikantė išrinkta mėgstamiausia atlikėja.

28-oji kasmetinių Žiūrovų simpatijų apdovanojimų ceremonija iš Pasadenos buvo tiesiogiai transliuojama per CBS.

Mėgstamiausia muzikos grupe vėl išrinkta "N'Sync", įveikusi "Backstreet Boys" ir "Dixie Chicks", o mėgstamiausiu filmu - animacinė komedija "Šrekas" (Shrek), kuri įvertinta geriau už "Greitus ir įsiutusius" (The Fast and the Furious) bei "Perl Harborą" (Pearl Harbor).

Ceremonija buvo pirmasis šių metų apdovanojimų įteikimo renginys. Kitą savaitę bus įteikti "Auksiniai gaubliai", o kovo mėnesį - Kino meno ir mokslo akademijos "Oskarai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją