Gyvai pasimatyti su įspūdingą portfolio turinčiu aktoriumi visi norintys galės jau spalio 21-22 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ vyksiančiame didžiausiame populiariosios kultūros renginyje Baltijos šalyse – „Comic Con Baltics 2023“.

Dešimtmečius trunkanti karjera

Meksikiečių kilmės aktorius gimė Kalifornijoje 7 dešimtmečio pradžioje. Savo karjerą R. Cruzas pradėjo dar 1985-aisiais, o per šį laiką atliko daug įsimintinų vaidmenų – tiek kine, tiek televizijoje.

Kritikų teigimu, amerikiečių aktorius išsiskiria savo įvairiapusiškumu ir per dešimtmečius trunkančią karjerą kino bei televizijos industrijoje paliktu neišdildomu pėdsaku.

„Tuco Salamanca iš kultinio serialo „Breaking Bad“ – neabejotinai svarbiausias R. Cruzo vaidmuo. Neprognozuojamu būdu bei aršumu garsėjančio narkobarono personažas persikėlė ir į taip pat visame pasaulyje itin populiarių „Breaking Bad“ tęsinį (angl. spin-off) – serialą „Better Call Saul“, kur ir toliau žavėjo visus mus, jį žiūrinčius. Ilgi metai darbo kartu su ryškiausiomis kino ir televizijos pasaulio žvaigždėmis bei vaidyba garsiausiuose Holivudo projektuose R. Cruzas paverčia vienu įdomiausių mūsų šių metų renginio svečiu“, – pranešime spaudai sako „Comic Con Baltics“ organizatorius Tomas Vievesis.

Tuco Salamanca personažas – vienas ryškiausių pirmojo „Breaking Bad“ sezono pabaigos bei antrojo – pradžios, personažų. Jis buvo matomas ir pirmajame bei antrajame „Better Call Saul“ sezonuose.

Ekrane su Holivudo sunkiasvoriais

R. Cruzo talentas atsiskleidė ir atliekant detektyvo Julio Sanchez vaidmenį populiariame policijos seriale „The Closer“ ir jo tęsinyje – seriale „Major Crimes“. Gilus personažas bei išskirtiniai nusikaltimų išaiškinimo metodai pakerėjo tūkstančius serialo gerbėjų visame pasaulyje.

„Būsimas mūsų renginio svečias ekraną dalijosi ir su tokiomis Holivudo legendomis kaip Denzelis Washingtonas, Harrisonas Fordas, Willemas Dafoe ir kitais. Aktorius vaidino ir tokiuose kultiniais tapusiuose projektuose kaip serialas „X failai“ ar ikoniniuose „Star Trek“ projektuose“, – sako vienas iš renginio organizatorių T. Vievesis.

Įdomu tai, jog nepaisant agresyvumu išsiskiriančių personažų charakterių, kolegos R. Cruzą apibūdina kaip šiltą ir draugišką asmenybę, demonstruojančią unikalų sugebėjimą atskirti savo vaidmenis nuo tikrojo gyvenimo.

Lietuvoje – jau spalį

R. Cruzas Lietuvoje lankysis spalio 21-22 dienomis. Su gerbėjais aktorius susitiks nuo 2017 metų organizuojamame populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“, vien praėjusiais metais sutraukusiame per 25 tūkst. lankytojų.

Renginio metu aktorius dalyvaus skirtinguose pranešimuose bei susitikimuose su gerbėjais. Jų metu gerbėjai turės galimybę užduoti jiems rūpimus klausimus, kartu įsiamžinti ar net gauti autoriaus fotografą.

Renginyje taip pat lauks ir kiti pasaulyje garsūs aktoriai iš tokių projektų kaip „Stranger Things“, „The Witcher“ ir kt. bei žymiausi, dešimtis milijonų sekėjų suvienijantys internetinių komiksų kūrėjai: Coolman Coffeedan, War and Peas ir kt.

Spalio 20-22 dienomis vyksiančio „Comic Con Baltics 2023“ metu „Litexpo“ erdvės pavirs į tikrą populiariosios kultūros visatą. Joje – naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, interaktyvi šeimų bei daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė.

Spalio 20 diena renginyje skirta mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją