"Po kauke" bus statomas pagal naujausią trilogijos apie intelektualų maniaką autoriaus Thomo Harrio romaną, kuris knygynuose pasirodys tik kitą rudenį.

Filmas apie Hanibalą Lekterį bus pradėtas filmuoti 2005 metų gegužę, o kino teatruose turėtų pasirodyti 2006-ųjų vasarą.

"Tai keršto istorija, kuri parodys, kodėl jis tapo žmogėdra", - tvirtino filmo prodiuseris Dino De Laurentiis.

Pasak prodiuserio, Hanibalo Lekterio personažą kurs keturi aktoriai, kurie vaidins jaunąjį Lekterį 12-os, 16-os, 20 ir 25-ių metų.

Kaip pranešė JAV pramogų leidinys "Variety", filmo prodiuseris vaidinti naujausiame filme pakvietė žymų aktorių Peterį Webberį, kuris vaidino klasika tapusiame filme "Mergaitė su perlų vėriniu".

Apie žudiką Hanibalą Lekterį pagal rašytojo Thomo Harrio trilogiją jau sukurti trys filmai. Žudiko vaidmenį filmuose apie serijinį žudiką maniaką sukūrė garsus aktorius Anthony Hopkinsas.

Pirmasis filmas "Avinėlių tylėjimas" 1991-aisiais pelnė penkis "Oskarus".

Prieš trejus metus buvo parodytas antrasis filmas apie Lekterį "Hanibalas". Šio filmo žiūrovai galėjo pastebėti, jog ant FTB bylos, skirtos Hanibalui Lekteriui, viršelio užrašyta, jog spėjama jo gimimo vieta - Lietuva.

1999-aisiais išleistoje knygoje "Hanibalas" autorius pamini, jog Hanibalas Lekteris yra lietuvių kilmės.

Knygoje "Hanibalas" pagrindinis veikėjas prisimena savo vaikystę, kai jis šešerių metų gyveno su tėvais ir jaunesniąja sesute Miša šeimos dvare prie Vilniaus. Hanibalas Lekteris prisimena, jog jo tėvai buvo kilmingi bajorai.

Knygoje taip pat rašoma, jog per Antrąjį pasaulinį karą į dvarą užklysta dezertyrai, kurie iš pradžių nužudo tėvus, o po to sukapoja ir suvalgo ir Lekterio seserį.

Trečiąjį filmą apie Hanibalą Lekterį "Raudonasis drakonas" lietuviai galėjo pamatyti praėjusiais metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją