Lietuvos filmų kūrėjo juostoje taip pat nusifilmavo ir keli užsienio aktoriai. Tarp jų - Vinnie Jonesas, Scotas Williamsas, Oliveris Jacksonas, Gilas Darnellis ir kt.

Geriausios dramos kategorijoje taip pat varžosi juostos „Belle“, „Calvary Half of a Yellow Sun“, „Jimmy's Hall“, „Pride“, „The Fault in Our Stars“, „The Fold“, „Starred Up“, „Mr Turner“.

Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo „Redirected/Už Lietuvą!“ prodiuserė Asta Liukaitytė, filmo kūrėjai patys buvo maloniai nustebę, kai sužinojo, jog lietuviška veiksmo komedija pretenduoja gauti geriausio britų dramos filmo apdovanojimą.

„Mes netgi nepateikėme prašymo jį nominuoti. Britai patys jį išrinko tarp kandidatų. Labai gaila, kad Jungtinėje Karalystėje turėjome ribotų seansų skaičių, tačiau pagal lankomumą „Redirected/Už Lietuvą!“ vis tiek buvo antroje vietoje po juostos „Tarp žvaigždžių“ („Interstellar“). Žinoma, dėl tokio įvertinimo labai džiaugiamės“, - DELFI pasakojo prodiuserė.

Šiuo metu Honkonge pas aktorių G. Darnellį viešintis režisierius E. Vėlyvis, pasak prodiuserės, taip pat labai džiaugiasi dėl to, kad lietuviškas filmas buvo pastebėtas ir įvertintas.

„Imdb“ kino svetainėje „Redirected“ įvertinimas taip pat yra aukštas - 7.6.

Balsuoti už savo favoritus, taip pat ir lietuvišką filmą, internautai gali oficialiame apdovanojimu puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)