Retas atvejis šalyje, kai ilgametražis vaidybinis filmas statomas pagal knygą. Šio darbo ėmėsi režisierius Ramūnas Rudokas, rašoma pranešime spaudai.

„Laikinai jūsų“ – jau trečiasis jo pilnametražis vaidybinis filmas, perkeliantis į dramatišką ir sudėtingą tarpukario laikotarpį, ką tik atkurtą Lietuvą ir į gimtinę grįžusio karininko Justo Adamonio (akt. Simonas Storpirštis) aistringą ryžtą prisidėti prie atgimstančios valstybės kūrimo, moralines dilemas bei kitus iššūkius, su kuriais teks susidurti.

Projektą įgyvendinusios kompanijos „Singing Fish“ prodiuseriai teigia, kad metų pabaigoje kino teatrų ekranuose pasirodysiantis filmas taps ne tik vienu brangiausių lietuvių gamybos filmu istorijoje, tačiau ir vienu techniškai sudėtingiausių: dalis detektyve regimų istorinių lokacijų buvo atkurtos virtualioje aplinkoje, pasinaudojant kompiuterinės grafikos modeliais bei nufilmuotos pasitelkiant vieną moderniausių technologijų industrijoje.

„Tarpukario laikotarpis – gražus, tačiau itin paslaptingas. Nors tai nėra tolima praeitis, autentiškų interjerų bei rekvizitų paieška tapo vienu didžiausių iššūkių. Apmaudu, kad nemaža dalis A. Šileikos detektyve aprašytų vietovių iki mūsų dienų fiziškai neišliko arba kardinaliai pasikeitė. Visgi neabejoju, kad dalį tarpukario Kauno mums pavyko prikelti. Filmuojant šias scenas, buvome apsupti daugybės ekranų, – jautėmės lyg „Žvaigždžių karų“ aikštelėje“, – pasakojo režisierius.

„Po pirmųjų pokalbių su filmo kūrybine komanda tapo akivaizdu, kad tokias lokacijas, kaip legendinis restoranas „Metropolis“, turėsime sukurti virtualioje erdvėje, pasitelkiant LED sieną ir joje kuriant virtualią filmavimo aikštelę. Tokį sprendimą kartu su partneriais įgyvendinome vieni pirmųjų Lietuvoje. Džiaugiamės, kad pavyko suburti komandą, turinčią pasaulinės kino gamybos patirties. Įveikėme didžiulius iššūkius ir sėkmingai užbaigėme filmavimą, kuris truko daugiau nei tris mėnesius ir pareikalavo nemažai ištvermės bei kantrybės“, – apie neeilinį lietuvių kino projektą kalbėjo Ramūnas Rudokas.

Romano autorius A. Šileika – išeivijos lietuvis, gyvenantis Kanadoje. Jo knyga „Laikinai jūsų“, originaliai parašyta anglų kalba, yra išleista daugiau nei 20 šalių ir tapo bestseleriu Kanadoje.

„Ši istorija įkvėpta tikrų to meto įvykių ir mažos šalies kovos už savo laisvę, kuri aktuali ir dabar. Romano veikėjai verčiami rinktis tam tikrą kelią moralinėse kryžkelėse, kur reikia viską tinkamai pasverti. Juk ant kortos stovi valstybės likimas“, – pasakojo knygos autorius A. Šileika.

Detektyve „Laikinai Jūsų“ vaidmenis atliko žinomi šalies aktoriai: Simonas Storpirštis, Dainius Kazlauskas, Šarūnas Datenis, Justina Nemanytė, Akvilė Žirgulytė, Jonas Gricius, Nerijus Gadliauskas, Agnė Šataitė, Ainis Storpirštis ir kiti.

Filmo premjera – lapkričio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją