Per pastaruosius keletą metų neatsimenu, kad taip būtų buvę: paprastai pasirodydavo vienas lietuviškas filmas per metus ar net dvejus. O šį rudenį netikėtas dalykas - skirtingi režisieriai, skirtingi filmai, skirtinga tematika - bus kur nueiti. Jei dar būtų trečias filmas, manau jie vienas kitams trukdytų, nes ne visi žiūrovai galės sau leisti tiek kartų į kino teatrą nueiti", - vieną iš premjero nukėlimo priežasčių BNS aiškino filmo "Aš esi tu" prodiuserė Uljana Kim.

Pasak jos, K.Vildžiūno kino juosta sumontuota, įgarsinta, tačiau dar liko baigiamieji darbai. Iš pradžių filmo kūrėjai vylėsi juostą pabaigti iki Venecijos kino festivalio rūgpjūčio pabaigoje, tačiau "Aš esi tu" neatrinkus į festivalio programą, nuspręsta atsipūsti ir padaryti vasaros atostogų pertrauką.

"Dabar visi grįžo iš atostogų ir užbaiginės filmą", - sakė U.Kim, pridūrusi, kad "Aš esi tu" premjerą Lietuvos žiūrovai turėtų išvysti sausį. Tačiau prodiuserė nesiryžo įvardinti konkrečios datos.

"Pirmiausia tai priklauso nuo to, kur vyks pasaulinė filmo premjera. Antras dalykas, neaišku, kaip bus su kino teatru "Lietuva", kuriame ir planavome daryti filmo "Aš esi tu" premjerą", - aiškino U.Kim.

"Aš esi tu" yra dabartinių laikų pasaka apie architektą - svajotoją, statantį futuristinį namelį medyje, gūdžiame miške. Jo drąsa, nuoširdumas ir paprastumas padeda jam pasiekti brandą ir meilę. Filme vaidina Andrius Bialobžeskis, Jurga Jutaitė, Renata Vėberytė-Loman, Daiva Jovaišienė, Mykolas Vildžiūnas, italų aktorė Silvia Ferreiri (Silvija Fereiri). Filmo operatorius -Vladas Naudžius, muziką sukūrė Linas Rimša, dailininkė - Agnė Rimkutė.

Filmas kuriamas kartu su garsiais vokiečių koprodiuseriais - viena žymiausių pasaulio kino kompanijų "Pandora Film".

"Aš esi tu" - antrasis režisieriaus ir scenarijaus autoriaus K. Vildžiūno ilgo metražo vaidybinis filmas po 2002 metais sukurtos "Nuomos sutarties". Šios juostos premjera įvyko prestižiniame Venecijos kino festivalyje, tais pačiais metais kino festivalyje "Arsenal" Rygoje filmas pelnė apdovanojimą už geriausią Baltijos šalių vaidybinį filmą.

Per trejus metus "Nuomos sutartis" apkeliavo daugybę užsienio kino festivalių, jį rodė Lietuvos ir užsienio televizijos.

Nuo 1995 metų K.Vildžiūnas parašė penkis vaidybinių filmų scenarijus, sukūrė tris trumpametražius dokumentinius filmus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją