Kai Alanas (Zachas Galifianakis), Philas (Bradley Cooperis) ir Stu (Edas Helmsas) nubunda po laukinių vakarėlių nakties Las Vegase, jie greitai suvokia, kad neteko jaunikio (Justino Bartha), be to, prie kompanijos prisijungė kūdikis. Z. Galifianakis ir jo kolegos, filmui patyrus sėkmę, netrukus tapo didelėmis žvaigždėmis, tačiau gali kilti klausimas, kaip viskas toliau klostėsi jauniausiam grupelės nariui. Kūdikį Carlosą vaidino pūstažandis mėlynakis kūdikis Grantas Holmquistas. Ši mažoji žvaigždė nuo filmo laikų jau nemenkai paaugo. Nickiswift.com siūlo žvilgtelėti į jo istoriją.

Kadras iš filmo "Pagirios Las Vegase"

G. Holmquisto mama nebuvo sužavėta kai kuriais „Pagirių Las Vegase“ epizodais

Kai Carrie Holmquist sūnus Grantas buvo pasirinktas vaidinti kūdikį Carlosą filme „Pagirios Las Vegase“, ji ir jos vyras neįsivaizdavo, ko tikėtis.

„Mes visi žinojome, kad mamą vaidina Heather Graham, o visi vaikinai tuo metu galėjo tikėtis nemenkos sėkmės ateityje“, – 2019-aisiais ji pasakojo „Too Fab“. Pirmoji scena, kurioje Grantas nusifilmavo, vaizduoja, kaip Z. Galifianakis, E. Helmsas ir B. Cooperis sėdi prie viešbučio baseino ir mėgina suvokti, kas nutiko praėjusią naktį. Ši scena pagimdė vieną labiausiai cituojamų filmo eilučių („Ne prie stalo, Carlosai“), tačiau tai taip pat ir viena prieštaringiausių scenų – taip yra dėl vieno rizikingo juokelio.

Pasak Carrie, ji nė nenumanė, kad jos sūnus filmuosis scenoje, kurioje pokštaujat imituojama masturbacija.

„Aš buvau taip susirūpinusi savo vaiko saugumu ir jo temperamentu, kad nenumaniau, ką aktoriai daro, ir pasitikėjau jų pasirinkimais. Tik tada, kai scena jau buvo nufilmuota, vaikų gerove besirūpinanti darbuotoja manęs pasiteiravo, ar aš neprieštarauju turiniui. Pažvelgiau į savo vyrą, ir mudu sutikome, kad būtų malonu, jei mūsų atsiklaustų dar prieš scenos filmavimą, bet kas padaryta, padaryta“, – interviu pasakojo C. Holmquist.

Kūdikis Carlosas iš filmo "Pagirios Las Vegase"

Ar „Pagirių Las Vegase“ režisierius veikė motinai už nugaros?

Kaip T. Phillipsas galėjo leisti mažam nekaltam vaikeliui atsidurti scenos, kurioje imituojama masturbacija, sūkuryje, negavęs tam specialaus vaiko tėvų leidimo? Pasak režisieriaus, viskas buvo kiek kitaip. 2013-aisiais kalbėdamasis su „The Hollywood Reporter“ apie įvairius filmo kūrimo niuansus, jis patvirtino, kad G. Holmquisto mama iš tiesų nieko nežinojo apie baseino sceną. Tačiau jis tvirtino, jog Granto tėtis jau buvo davęs jam ir aktoriams sutikimą filmuoti tokią sceną.

„Laukiau, kol atvyks mama, nes ji nelabai pritarė tokiems dalykams. Pasakiau tėčiui: „Būtų juokinga, jei Zachas [Galifianakis] imituotų masturbaciją. Ar dėl to jums kiltų problemų?“. O jis tiesiog atsakė: „Mano žmonos nebus dar pusvalandį. Ar galima tą padaryti per artimiausią pusvalandį?“, – prisiminė T. Phillipsas.

Granto tėtis akivaizdžiai įžvelgė juokelio smagumą, tačiau buvo dar vienas žmogus, kuris nebuvo šimtu procentu tikras dėl pokšto tinkamumo – E. Helmsas. „Aš visuomet siaubingai nervindavausi dėl tokių juokelių. Atrodė, kad Zachą galėjo suimti dėl elgesio su kūdikiu“, – prisipažino aktorius.

Kai kurie pokštai su mažyliu Carlosu filmuojant kurstė diskusijas

Bandomąją „Pagirių Las Vegase“ versiją testavę žiūrovai ją įvertino gerai, tačiau, pasak „The Hollywood Reporter“, buvo „nuogąstavimų dėl ribų tam tikrose scenose“. Sodrūs juokeliai yra viena, bet kaip G. Holmquisto tėvai jautėsi, kai į tokius pokštus fiziškai būdavo įtraukiamas mažasis Carlosas? „Tam buvo pasitelkiamas kūdikio manekenas“, – elektroniniais laiškais bendraudama su „Too Fab“, patikino Granto mama C. Holmquist. Ji turėjo omenyje sceną, kai Stu netyčia trinkteli automobilio durelėmis kūdikiui per veidą – tokiu pokštu, kai kurių nuomone, buvo nueita per toli.

„Reakcijos ėmė skirtis, ypač tais atvejais, kai kūdikiui vožiama per veidą, netgi jeigu tai tik manekenas. Trenkėme kūdikiui automobilio durelėmis per veidą – dėl tokių dalykų susirūpina daugelis žmonių. Tuomet tenka nuspręsti, ar tokią sceną paliksime. Juk būtent dėl to „Pagirios Las Vegase“ yra toks drąsus ir įžūlus filmas“, – THR pasakojo režisierius T. Phillipsas.

Suprantama, minėtoji scena filme liko, kaip ir toji, kai mažasis Carlosas buvo paliktas automobilyje „nepakeliamame“ karštyje. Dėl šio epizodo taip pat kilo daug ginčų. „Filmuojant kilo daugybė diskusijų“, – prisimena aktorius E. Helmsas.

Kadras iš filmo "Pagirios Las Vegase"

Kai kuriose scenose mažąjį Carlosą vaidino Granto dvynė sesuo

Net jei ir daugiau niekados nebevaidintų, G. Holmquistas visuomet galės sakyti, kad tai jis suvaidino mažąjį Carlosą filme „Pagirios Las Vegase“. Teoriškai jis nemeluotų, tačiau tiesa ta, kad iš tiesų jis nevaidino pasimetusio vaiko visose pirmosios „Pagirių“ trilogijos dalies scenose. Pasak „Too Fab“, filmo kūrėjai darbui filme iš viso pasamdė aštuonis kūdikius. Nepaisant to, kad veikėjas yra berniukas, iš jų visų vienintelis berniukas buvo Grantas.

Visgi jis akivaizdžiai buvo pats mėgstamiausias, mat Grantas suvaidino Carlosą didžiojoje dalyje scenų, kuriose dalyvavo kūdikis. Tose scenose, kur jo nebuvo, Grantą paprastai pakeisdavo jo dvynė sesuo Avery.

„Mes pradėjome filmuoti Las Vegase, buvo filmuojama baseino scena, buvo smagu“, – 2013-aisiais „People“ pasakojo vaikų mama C. Holmquist. „Kai atvykome, jau dvi dienas vyko filmavimai, todėl yra keletas vietų, kur kūdikį vaidino ne Grantas ar Avery“, – aiškino mama. Ji paskaičiavo, kad, be šių kelių ankstyvųjų scenų, maždaug „60 procentų kitų filmo scenų su kūdikiu pasirodo Grantas, 40 procentų – Avery“.

Mažojo Carloso mama mėgino gauti daugiau pinigų už vaiko vaidmenį

„Pagirios Las Vegase“ susilaukė milžiniškos sėkmės kino teatruose ir greitai tapo tuo metu daugiausiai uždirbusia komedija, į kurią nepilnamečiai įleidžiami tik su suaugusiųjų palyda. Iki tol šis rekordas apie 25 metus priklausė Eddie Murphy „Beverli Hilso policininkui“ („Beverly Hills Cop“). Kompanija „Warner Bross“ akivaizdžiai kiek nerimavo skirdama 35 milijonus dolerių griežtais žiūrovų amžiaus ribojimais pasižyminčiai komedijai, kurioje vaidina menkai žinomi aktoriai, tačiau režisierius T. Phillipsas buvo itin tikras dėl pinigų, kuriuos filmas uždirbs. Pasak „Celebrity Net Worth“, „kartu sudėjus ir DVD pardavimus, už pirmąją trilogijos dalį „Pagirios Las Vegase“ T. Phillipsas uždirbo 75 milijonus dolerių (maždaug 68 milijonus eurų)“.

Filmas atnešė žymiai daugiau pinigų, nei kas nors galėjo tikėtis, tačiau G. Holmquistas nesulaukė beveik jokių dividendų. Pasak jo mamos, Grantas ir jo dvynė sesuo iš tiesų nebuvo laikomi filmavimo komandos nariais.

„Pirmojoje trilogijos dalyje vaikai buvo samdomi kaip papildomi filmavimo komandos nariai ir gaudavo atlygį tik už pradirbtą dieną. Bandžiau pagerinti jų padėtį, ypač tuo aspektu, kad kūdikio verksmas turėtų būti laikomas vaidmeniu, kuriame reikia kalbėti, bet man nepavyko. Tiek Avery, tiek Grantas dirbo maždaug 15 dienų, tad tai buvo nebloga pradžia šešių mėnesių kūdikiams“, – „Too Fab“ pasakojo C. Holmquist.

G. Holmquistas vis dar gauna pajamų už trečiąją trilogijos dalį „Pagirios 3: velniai žino kur“

Vėliau „Pagirių“ trilogija persikėlė į užsienį: antrosios dalies veiksmas vyko Tailando sostinėje Bankoke. 2011-ųjų filmo „Pagirios Tailande“ („The Hangover Part II“) pagal viso pasaulio kino teatruose uždirbtą sumą pralenkė pirmąją dalį. Šis filmas uždirbo beveik 587 milijonus dolerių (532 milijonus eurų).

Visgi iki to laiko, kai komanda ir vėl susirinko trečiojoje trilogijos dalyje – 2013-ųjų filme „Pagirios 3: velniai žino kur“ („The Hangover Part III“) – susidomėjimas franšize kiek išblėso. Ši filmo dalis susilaukė aštrių kritikos strėlių, jai vos pavyko pasiekti pakenčiamą rezultatą namuose. Tai buvo kol kas mažiausiai uždirbusi dalis, tačiau C. Holmquist šį kartą pavyko užtikrinti sūnui teisingą atlygį.

Trečiojoje trilogijos dalyje veiksmas sugrįžo į Jungtines Valstijas. Vėl įvyksta juokingas Alano ir Carloso susitikimas. 2019-aisiais per pokalbį su „Too Fab“ Granto mama atskleidė, kad jos sūnus „kas ketvirtį vis dar gauna pinigų už trečiąją „Pagirių“ trilogijos dalį“, nepaisant to, kad filmuojant šią dalį dirbo tik dvi dienas. Moteris pridūrė: „Šaunu, kad galima kaupti pinigus būsimoms studijoms“.

Paaugęs Carlosas, kadras iš filmo "Pagirios 3: velniai žino kur"

G. Holmquistas prisimena, kaip filmavosi „Pagirios 3: velniai žino kur“

Suprantama, iš to meto, kai filmavosi pirmojoje trilogijos dalyje, G. Holmquistas tikrai nepamena nieko, tačiau jam išliko prisiminimų apie darbą trečiojoje dalyje. Jaunajam aktoriui tuo metu tebuvo ketveri, tačiau, pasak jo mamos, jis „prisimena daug dalykų iš filmavimo aikštelės“. C. Holmquist „Too Fab“ sakė: „Viena mėgstamiausių jo istorijų yra apie tai, kaip režisierius T. Phillipsas leido pasirinkti jam žaisliuką iš žaidimų kambario, o Grantas paklausė, ar jis galėtų parnešti dar vieną žaisliuką savo sesutei Avery“.

Žinoma, kaip ir pirmajame filme, Grantas didžiąją laiko dalį praleido su Zachu Galifianakiu, kuris aiškiai padarė jam didžiulę įtaką. „Jis taip pat prisimena žaidimą, kurį sukūrė Zachas – jis vadinasi „Atspėk Granto antrą vardą“. Davėme jam galybę užuominų ir galiausiai turėjome jam pasakyti. Tokį pat vardą turi žinomas „Riešutėlių filmo“ („The Peanuts Movie“) personažas“, – mįslę užminė C. Holmquist.

Mažyliui Carlosui teko ir vėl dalyvauti atrankoje dėl vaidmens trečiojoje trilogijos dalyje

G. Holmquistui vos neišsprūdo galimybė atgaivinti mielus santykius su Z. Galifianakiu. Kai režisierius T. Phillipsas ir vienas iš scenarijaus autorių Craigas Mazinas dėliojo informaciją apie Heather Graham suvaidintą Jade ir jos sūnų Tylerį (kuris virto Carlosu) trečiajai daliai „Pagirios 3: velniai žino kur“, iš pradžių jie nusprendė, kad vaikas turėtų būti vyresnis. Grantas buvo savaime suprantamas pasirinkimas, turint omenyje, kad jis vaidino šį personažą didžiojoje pirmo filmo dalyje, tačiau tas faktas, kad tuo metu jam tebuvo ketveri su puse, filmo kūrėjus neramino. Galiausiai Carloso vaidmens atlikėjui teko varžytis atrankoje drauge su būriu šešiamečių.

Grantas Holmquistas

„Mes paskambinome berniuko mamai ir tarėme: „Kuriame dar vieną filmą, ir mums būtų įdomu pamatyti, kaip sekasi Grantui“, – 2013-aisiais T. Phillipsas pasakojo „Global Grind“. Nepaisant to, kad buvo keleriais metais jaunesnis už kitus atrankos dalyvius, Grantas gavo Carloso vaidmenį. „Jie atvyko pas mane į biurą, vaikas buvo šaunus, mums buvo taip smagu jį ir vėl matyti“, – pridūrė režisierius. Tiesa, buvo pasirūpinta ir apsidraudimu: C. Holmquist „People“ pasakojo, kad buvo atrinktas ir vyresnis aktorius tam atvejui, jei Grantą besifilmuojant ištiktų kažkas netikėto.

G. Holmquistas nematė nė vieno „Pagirių“ serijos filmo

Jei teko matyti kurį nors „Pagirių“ serijos filmą, suprasite, kodėl C. Holmquist kol kas neleidžia savo vaikams pasižiūrėti viso filmo. Per savo interviu „Too Fab“ Granto mama atskleidė, kad leido dvyniams pasižiūrėti kai kuriuos atrinktus „Pagirių Las Vegase“ epizodus, kuriuose jie vaidina, taip pat sceną su Grantu iš „Pagirios 3: velniai žino kur“, tačiau tik tiek. Turint omenyje „Common Sense Media“ pirmojo filmo apžvalgą, tai buvo išmintingas mamos veiksmas. Apžvalgoje rašoma: „Pripažinkime: visa filmo idėja remiasi alkoholio gėrimu ir narkotikų vartojimu“.

Pasak Carrie, prabėgs dar ne vieneri metai, kol ji leis Grantui ir Avery pasižiūrėti visus trilogijos filmus nuo pradžios iki galo. „Galbūt tada, kai jie bus paskutinėse klasėse ir galės geriau įvertinti kai kuriuos juokelius“, – apie tai, kada vaikai galės pasižiūrėti visus filmus, sakė C. Holmquist. Tiesa, ji bandė supažindinti vaikus su jų veikla kine labiau šeimyniškais būdais. Holmquistai buvo sugrįžę į Las Vegasą atostogų ir aplankė visas žymias filmo vietas.

Zackas Galifianakis ir Grantas Holmquistas

Mažasis Carlosas jau gerokai paaugo

G. Holmquistas nevaidino nuo 2013-ųjų, kai pasirodė „Pagirios 3: velniai žino kur“. Tačiau kūdikio Carloso gerbėjai visuomet gali pasižiūrėti, kaip jam sekasi, stebėdami jo mamos veiklą – „Carrie Holmquist Photography“. „2008-aisiais, kai gimė vaikai, mano aistra fotografijai sugrįžo. Išbandžiau fotožurnalistinį stilių ir mėginau dokumentuoti jų pirmąsias patirtis bei sąveiką su juos supančiu pasauliu“, – 2018-aisiais „Voyage LA“ pasakojo C. Holmquist. Ji ir toliau rėmėsi tokiu požiūriu: mielose „Carrie Holmquist Photography“ nuotraukose galima išvysti, kaip dabar atrodo Grantas ir Avery.

Carrie pasakojo „Too Fab“, kad Grantas auga kaip ir dauguma jo amžiaus berniukų. Jam patinka žaisti beisbolą ir videožaidimus. Nors daugiau nebevaidino filmuose, jis tapo tikru kino gerbėju. Jis nuo pat vaikystės „nepaprastai žavėjosi Yoda“, „People“ pasakojo Granto mama. „Jam buvo įdomu sužinoti, kaip jis naudoja savo šviesos kardą, tačiau Grantui labiausiai patinka, kad Yoda yra toks išmintingas“. Grantas iš tiesų žavisi fantastika: jam taip pat patinka tokie filmai kaip „Atgal į ateitį“ („Back to the Future“) ir „Vaiduoklių medžiotojai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)