Dieną prieš tai ši "Fox Searchlight" komedija, pasakojanti apie du senus draugus, keliaujančius po Kalifornijos vyndarystės regioną degustuoti vynų, tapo "Auksinių gaublių" nominacijų lydere - ji buvo nominuota iš viso septyniems prizams.

Tarp filmų, kurie pretenduoja į Kritikų simpatijų apdovanojimus, rimčiausias "Klystkelių" varžovas yra "Miramax Films" juosta "Ieškant Niekados šalies" ("Finding Neverland"). Ši juosta, pasakojanti apie Piterio Peno autorių J.M.Barrie, gavo septynias nominacijas. Po jos eina režisieriaus Martino Scorsese darbas apie Howardą Hughesą "Aviatorius" ("The Aviator"), pretenduojantis į šešis prizus.

Kritikų simpatijų apdovanojimus teikia Kino kritikų asociacija, vienijanti 194 kritikus iš viso pasaulio. Anksčiau šiais metais geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir dar keturiose pagrindinėse kategorijose apdovanotos juostos taip pat laimėjo "Oskarus".

Apdovanojimų laimėtojai bus paskelbti per ceremoniją, kuri sausio 10 dieną įvyks Vilterno tetare. Renginį, kurį ves Ericas McCormackas, tiesiogiai transliuos televizija WB.

Kritikų asociacija geriausio filmo apdovanojimui nominavo iš viso dešimt juostų, tarp jų "Nakties įkaitą" ("Collateral"), "Jausmų galią" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind"), "Viešbutį "Ruanda" ("Hotel Rwanda"), "Kinsį" ("Kinsey"), "Milijono vertą kūdikį" ("Million Dollar Baby"), "Operos fantomą" ("The Phantom of the Opera") ir "Rėjų" ("Ray").

Aktorių kategorijose pirmauja Jamie Foxxas, kuris buvo nominuotas dviem apdovanojimams - geriausio aktoriaus - už vaidmenį filme "Rėjus", kur jis įkūnijo dainininką Ray Charlesą, ir už geriausią antro plano vaidmenį filme "Nakties įkaitas", kur jis suvaidino taksi vairuotoją. Tarp moterų dvi nominacijas taip pat gavo Kate Winslet. Ji pretenduoja į geriausios aktorės apdovanojimą už romantišką vaidmenį "Jausmų galioje" ir į geriausios antro plano aktorės prizą už džiova sergančios motinos vaidmenį filme "Ieškant Niekados šalies".

Geriausio režisieriaus kategorijoje dėl apdovanojimo kovos Clintas Eastwoodas ("Milijono vertas kūdikis"), Marcas Forsteris ("Ieškant Niekados šalies"), Tayloras Hackfordas ("Rėjus"), Alexanderis Payne`as ("Klystkeliai") ir M.Scorsese ("Aviatorius").

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją