Į Kauno “Forum Cinemas” kino teatrą “Kino pavasaris” atkeliaus jau balandžio 3 – 9 dienomis. Čia bus parodyta po keletą įdomiausių filmų iš kiekvienos festivalio programos, rašoma festivalio organizatorių pranešime.

Žiūrovai turės progą įvertinti programos “Festivalių perlai” filmus „Pandoros skrynia“ bei „Delta“, programoje “Meistrai” pristatomas juostas „Reičel išteka“ su “Oskarui” nominuota aktore Anne Hathaway ir prancūzų dramą „Gražus žmogus“.

Kauno žiūrovai išvys ir vieno labiausiai “Kino pavasario” žiūrovų mylimo režisieriaus Kim Ki- duko filmą “Sapnas” ir japonų Disnėjumi vadinamo režisieriaus Hayao Miyazaki animacinį filmą „Ponyo ant uolos prie jūros“.

Žiūrovams taip pat bus parodyti publikos simpatijas jau pelnę filmai “Tiulpan”, “Žgutas”, “Maradona pagal Kusturicą”, „Birma VJ. Reportažai iš uždaros šalies“ ir „Šokėjai“. Kaune taip pat įvyks ir specialus “Kino pavasario” seansas – režisieriaus Alaistaro Siddonso dokumentinės dramos “Šok vardan kovos” premjera. Filmas šešių herojų akimis pasakoja apie geriausių pasaulyje breiko šokėjų turnyrą ir supažindina su breiko kultūra.

Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatrų lankytojams „Kino pavasaris“ pristatys filmus iš programos „Indijos spalvos“. Drama „Nudažyk geltonai“ , kurią Didžiosios Britanijos kino meno ir mokslo akademija apdovanojo BAFTA premija už geriausią 2006 m. užsienio šalies filmą, pasakoja apie tragiškos lemties legendinį kovotoją už Indijos laisvę Bhagatą Singhą.

Šiame filme skamba dviejų "Oskaro" premijų laureato A.R. Rahmano ("Lūšnynų milijonierius") sukurta muzika. Trileris „Trečiadienis“ - tai pirmasis scenaristo ir režisieriaus Neeraj Pandey pilno metražo vaidybinis filmas, kuris nuo pat premjeros pelnė publikos simpatijas, sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų.

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ Kaune balandžio 3-9 d., Klaipėdoje - balandžio 4 d., Šiauliuose - balandžio 5 d., Panevėžyje - balandžio 6 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją