Žinomus Holivudo aktorius į Lietuvą pritraukiančio populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ atstovo Pauliaus Bakanausko teigimu, „Keršytojai: pabaiga“ – analogų kino pasaulyje neturinčios filmų sagos atomazga.

„Viskas prasidėjo dar 2008 metais, kuomet buvo išleista pirmoji „Geležinio žmogaus“ dalis. Ji mus supažindino su „Marvel“ komiksų kino visata. Per tolimesnius 11 metų buvo išleista daugiau kaip 20 filmų, kurių istorijos persipynė ir nuosekliai vedė į šį filmą. Tai jau tapo viena reikšmingiausių sagų kino filmų istorijoje. Taip pat verta paminėti, kad „Keršytojai: pabaiga“ bus ilgiausias „Marvel“ visatos filmas. Jo trukmė sieks net tris valandas“, - sako „Comic Con Baltics“ atstovas Paulius Bakanauskas.

P. Bakanausko teigimu, filmo premjeros keliamas emocijas, būtų galima palyginti su emocijomis, kurias patiria sporto fanai laukdami svarbiausių sezono varžybų. Vienas skirtumas – pralaimėjusių pusių čia nebus, visi išeis apimti euforijos. Gerbėjai skuba būti tarp pirmųjų, išvydusių filmų serijos kulminaciją.

„Daugiau nei dešimtmetį trukusi filmų epopėja užsiaugino milijoninę ištikimą ir į „Marvel“ kino visatą įsitraukusių žmonių auditoriją. JAV bilietai buvo šluojami vos startavus jų pardavimui. Skelbta, kad per pirmąsias pardavimo valandas buvo pagerintas išankstinių bilietų pardavimo rekordas, iki tol ketverius metus priklausęs filmui „Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus“, - sako „Comic Con Baltics“ atstovas.

Griebiasi gudrybių intrigai išlaikyti

Tiesa, gerbėjų įsitraukimo bei laukimo jaudulio skatinti nevengia ir patys filmo kūrėjai. Anot populiariosios kultūros renginio atstovo, „Marvel“ kino kūrėjai imasi visų priemonių, kad intriga būtų išlaikyta iki pat pabaigos.

„Žinodami „Marvel“ gudrybes, gerbėjai nevengia skirti laiko filmo anonsų žiūrėjimui ir paslėptų žinučių paieškai. Būtent todėl, siekiant išlaikyti kuo didesnę intrigą žiūrovams, „Marvel“ pradėjo kurti anonsus su iškreiptomis detalėmis. Tokiu būdu gerbėjams kyla dar daugiau klausimų apie tai, kas laukia.

Premjeros laukimas pats tampa savotiška švente dėl galimybės bendrauti su kitais gerbėjais ieškant užslėptų žinučių“, - sako P. Bakanauskas.

Praėjęs „Keršytojai: Begalybės karas“ filmas baigėsi dalies pagrindinių personažų mirtimi. Daugiausiai intrigos fanams keliantis klausimas – ar jie sugrįš?

„Nors filmo anonsuose matome tik dalį visų pagrindinių herojų, galima neabejoti – filmo metu išvysime visas didžiausias „Marvel“ visatos žvaigždes. Žinoma, pagrindiniais ir jau „Keršytojų“ simboliais tapę yra Robertas Downey Jr., Chrisas Evansas, Chrisas Hemsworthas bei Scarlett Johanson. Pagrindinį blogietį vaidins vienas geriausių Holivudo aktorių – Joshas Brolinas“, - detalėmis dalijasi „Comic Con Baltics“ atstovas.

Tiesa, nepaisant įtempto filmavimų grafiko, vienas iš „Keršytojai: Begalybės karas“ aktorių dar praėjusį rudenį spėjo apsilankyti Lietuvoje ir susitikti su gerbėjais mūsų šalyje.

„Įdomu ir tai, ar išvysime praėjusiais metais Lietuvoje, „Comic Con Baltics“ renginyje apsilankiusį Rossą Marquandą, kuris suvaidino herojų, žinomą kaip Raudonoji kaukolė. Bandėme jo to paklausti asmeniškai, bet griežti „Marvel“ kontraktai draudžia atskleisti bet kokias filmo detales“, - pasakoja P. Bakanauskas.

Ross Marquand

Paklaustas apie tai, ką reikėtų pasikartoti iki filmo premjeros, „Comic Con Baltics“ atstovas išskiria vadinamųjų „Begalybės“ akmenų svarbą.

„Ištikimiausi gerbėjai žiūri visą „Marvel“ sagą, tačiau, norint suprasti artėjančių „Keršytojų“ esmę, turbūt svarbiausia pažiūrėti tuos filmus, kuriuose esame supažindinami su visais „Begalybės akmenimis“ bei pagrindiniais filmo herojais. Tai – pirmieji „Geležinio žmogaus“, „Kapitono Amerikos” ir „Keršytojų“ filmai, „Galaktikos sergėtojai“, „Keršytojai: Ultrono amžius“, ir išskirtinės dalys – „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“, „Toras: Ragnarokas“, „Skruzdėliukas ir Vapsva“. Galima įtarti, kad pastarojo filmo įvykiai bus itin svarbūs. Ir, žinoma, praėjusią filmo dalį – „Keršytojai: Begalybės karas“, - sako „Comic Con Baltics“ atstovas.

Geriausios vietos iššluotos per naktį

Kino teatro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas pastebi, kad superherojų filmai į kino sales sutraukia vis daugiau šalies gyventojų. Didelė dalis jų – ištikimi „Marvel“ filmų fanai.

„Kiekvienais metais Lietuva „Keršytojus“ žiūri vis labiau ir labiau. Tai natūralu, nes nuo „Kapitono Amerikos“ 2011 metais prasidėjęs bumas, užaugino daugybę „Marvel“ komiksais paremtų filmų fanų. Šiemet ištikimiausi gerbėjai per naktį iššlavė geriausias vietas „Multikino“ didžiojoje salėje. Panaši reakcija buvo į „Bohemijos rapsodiją“, tačiau pastaroji turi žymiai daugiau gerbėjų, todėl tai nėra lygiaverčiai varžovai“, - sako „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Didžiausi filmo gerbėjai Lietuvoje turės progą būti tarp pirmųjų pasaulyje, filmo premjerą pamačiusių dieną prieš oficialųjį startą. Anot „Multikino“ atstovo, bilietų į išankstinę premjerą sparčiai mažėja.

„Neįsivaizduoju šio filmo be pirmojo seanso dieną prieš premjerą, į kurį keliaus tikriausi fanai. Jie ir patirs patį didžiausią malonumą, nes, pavėlavus, didėja rizika sužinoti šio filmo siužetą. Taip bus prarasta dalis žiūrėjimo malonumo. Beje, patys režisieriai, broliai Russo, prašo gerbti personažą Tanos ir nespoilinti. Tikimės, jog tą vakarą bus rodomas tik vienas filmas mūsų kino teatre – tai „Comic Con Baltics pirmasis seansas. KERŠYTOJAI: PABAIGA“, ir visos vietos bus išpirktos. O jų sparčiai mažėja, tad norintys gauti geresnes, ar didesnėje salėje, turėtų nedelsti“, - sako R. Bilinskas.

Kalbėdamas apie bendrąją komiksais paremtų filmų kultūrą Lietuvoje, „Multikino“ atstovas džiaugiasi, kad jie pritraukia skirtingas amžiaus grupes atstovaujančius gyventojus.

„Dėmesys komiksų filmais nuolat auga, auditorija – jaunėja. Tai tampa šeimos pramoga, į kurią atkeliauja tėvai su savo vaikais, o kelionė į juos jau tampa tradicija“, - sako kino teatro rinkodaros vadovas.

R. Bilinsko teigimu, prognozuojama, kad filmą „Keršytojai: pabaiga“ gali aplankyti netoli 100 tūkst. šalies gyventojų.

„Pernai „Keršytojus“ pamatė apie 70 tūkst. žiūrovų. Tikiuosi, kad šiemet šis skaičius sieks 85-90 tūkst. lankytojų“, - sako R. Bilinskas.

Išankstinė „Comic Con Baltics“ premjera startuos balandžio 25 dieną, ketvirtadienį. „Multikino“ rinkodaros vadovas prognozuoja, kad kino teatruose „Keršytojai: pabaiga“ gali išsilaikyti iki birželio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)