Šiųmečio festivalio programose svarbią vietą užima prancūziškas kinas bei jauni kūrėjai, tradiciškai laukiama nemažai svečių iš kino pasaulio.

„Kauno kino festivalis daug dėmesio skiria menams ir kūrėjams. Todėl nuosekliai pristatome specialias muzikos ir menų programas, taip pat šalia jau gerai žinomų vardų rodome ir įdomių debiutuojančių autorių kūrinius. Šiemet kviečiu nepraleisti Norvegijoje studijuojančios Emilijos Škarnulytės filmų. Naujausias jos filmas „Aldona“ buvo parodytas prestižiniame Oberhauzeno kino festivalyje, - sakė festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė. – Taip pat pristatysime provokuojančių švedų kūrėjos Ninjos Thyberg filmų programą „Žvilgsnis ir kūnas“.

„Labai vertiname bendradarbiavimą su Tarptautiniu Kauno kino festivaliu, nes randame daug bendrų vertybių, puoselėjame tą pačią misiją. Smagu, kad jau nuo 2007-jų „Romuva“ tapo neatsiejama festivalio dalimi – mūsų miestą reprezentuojantis kino festivalis gyvuoja gilias tradicijas turinčioje Kauno kino erdvėje, - sakė kino teatro „Romuva“ direktorė Sigita Mikalauskienė. - Kinas, kurį galime pamatyti šiame festivalyje, yra ypatingas: atėjęs pasižiūrėti filmo neišeini tuščiomis, kažką iš jo išsineši.“

Jai pritarė Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas: „Nekomercinis kinas, kokį rodo Kauno kino festivalis, pasižymi tuo, kad duoda daug širdžiai ir protui, nereikalaudamas daug iš piniginės.“ A. Vilčinskas išdavė, kad šių metų Kauno kino festivalio kredo „Kaune kaip kine“ iš pradžių sukėlė sumaišties miesto savivaldybėje: „Tarp kolegų šių metų festivalio šūkis sukėlė tikrą audrą – juk jis gali būti labai įvairiai interpretuojamas. Tačiau pasvarstę šią idėją pamatėme kaip postūmį kurti savo miestą tokį, kokį norime jį matyti.“

Tarptautinis Kauno kino festivalis ne tik rengia filmų seansus, bet ir susitikimus su kino profesionalais. Jau antrąją festivalio dieną prancūzų kino retrospektyvą „Po Naujosios bangos“ pristatys vienas iš šios programos sudarytojų, legendinio prancūzų kino žurnalo „Cahiers du Cinema“ autorius Arielis Schweitzeris.

Rugsėjo 27–29 d. Kaune viešės kanadietis režisierius ir prodiuseris Denisas Côté. Su žiūrovais jis susitiks po savo filmų „Bestiariumas“ ir „Vik ir Flo pamatė lokį“ seansų bei dalyvaus pokalbyje su kino teoretiku Luku Brašiškiu.

Festivalyje įvyks europinė dokumentinio filmo „Vienišas keleivis“ premjera. Ją pristatys pati filmo režisierė, bulgarė Ralitza Dimitrova. Kita viešnia – gruzinų režisierė Nana Ekvitimishvili, atvešianti savo filmą apie dešimto dešimtmečio Gruziją „Pačiame žydėjime“.

Spalio 5 d. po filmo „Terra“ seanso numatomas dar vienas įkvepiantis pašnekesys su juostos kūrėju šveicaru režisieriumi Kevinu Merzu. Šveicarijos Werneriu Herzogu vadinamas režisierius Kaune taip pat surengs kūrybines dirbtuves.

Septintasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2013 m. rugsėjo 25–spalio 6 d. Kaune. Vilniuje festivalis svečiuosis spalio 2–13 d., Panevėžyje – spalio 11–13 d., Klaipėdoje spalio 18–20 d., Šiauliuose – spalio 18–20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją