Pirmąją festivalio dieną „Romuvoje“, VDU didžiojoje salėje bei Mykolo Žilinsko dailės galerijos Kino salėje bus parodyti net 7 filmai. Tarp jų – ir nemokamas seansas jaunuoliams, kurie šiais metais šventė, švenčia ar švęs savo šešioliktąjį gimtadienį.

Trečiadienį 16.30 val. šešiolikmečiai galės nemokamai VDU didžiojoje salėje pamatyti danų muzikinį dokumentinį filmą „Piramidos vaiduoklis“ (rež. Andreas Koefoed). Spalio 5 d. 15 val. šešiolikmečiai bus pakviesti nemokamai išvysti dar vieną kino programą: pilnametražį filmą „Terra“, kurį pristatys festivalyje viešėsiantis šveicarų režisierius Kevinas Mertzas, bei trumpametražį „Diena, tokia pat, kaip ir kitos pavasario ar vasaros dienos“ (rež. Selma Doborac). Po seanso žiūrovams svečias K. Merzas pristatys asmeninio, eseistinio kino kūrimo principus, pasidalins savo kūrybinėmis įžvalgomis, mėgins atsakyti į klausimus kaip ir kodėl jis pats kuria.

„Kasmet festivalio atidarymą stengiamės sukurti taip, kad jis kuo originaliau susisietų su kino tematika bei nebūtų pernelyg formalus. Džiaugiamės, jog šiemet po filmų žiūrovus galėsime pakviesti į “PuntoJazz palėpę” ir tikimės, jog jaukūs pokalbiai ir gyvai atliekama Sashos Ulaevo muzika kinui netils ilgai“, – sako Kauno kino festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė.

Anot jos, festivalio atidarymo juosta parinkta neatsitiktinai. Viena vertus, „Lorė“ – magiškas ir įtraukiantis filmas apie Antrąjį pasaulinį karą. Tuo pačiu tai aktualus pasakojimas, paliečiantis Lietuvoje nesvetimą temą apie „vilko vaikus“ bei jų vidinę dramą. Kūrinys buvo įvertintas Žiūrovų simpatijų prizu Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje (Šveicarija) bei susižėrė nemažai kitų apdovanojimų Europoje ir Australijoje.

Kaip teigia I. Jurkonytė, Tarptautinis Kauno kino festivalis jaunuosius žiūrovus lankytis seansuose motyvuoja ir 16 metų sulaukusiems žiūrovams du nemokamus seansus dovanoja neatsitiktinai. „Turime švietėjiškų tikslų, todėl siekiame, jog jaunuoliai kuo anksčiau atrastų arthauzinį kiną ir taptų kino meno bendruomenės nariais.“, – sako festivalio meno vadovė.

Į „Piramidos vaiduoklio“ seansą nemokamai kviečiami visi žiūrovai, šiemet, 2013 m., sulaukę ar sulauksiantys 16 m. Prieš įeinant į kiną jie bus paprašyti parodyti asmens tapatybės dokumentą su gimimo data. Kiti žiūrovai apsilankyti filme galės nusipirkę bilietus.

Septintasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2013 m. rugsėjo 25 – spalio 6 d. Kaune. Vilniuje festivalis svečiuosis spalio 2–13 d., Panevėžyje – spalio 11–13 d., Klaipėdoje spalio 17–20 d., Šiauliuose – spalio 18–20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją