Filmas, rodytas neoficialioje festivalio programoje, yra skirtas ekologijai ir tiems klimatiniams pokyčiams, kurie gali grėsti mūsų planetai.

Prieš filmo premjerą Kanuose, aktorius teigė, kad „globalinis atšilimas yra realybė ir visuomenė turi rasti būdų kaip išsaugoti klimatą, kol dar nevėlu“.

90 minučių filmas yra sukurtas diskusijos forma. Jame yra daug naujų mokslinių duomenų, nagrinėjami gamtos resursų išsekimo, vandenynų taršos, ledynų tirpimo klausimai. L.DiCaprio, kuris taip pat yra ir vėdėjas savo filme, ragina ekspertus ieškoti būdų gelbėti planetos ekologiją.

„11-ta valanda“ daugeliu atveju yra sukurtas kaip dokumentinio filmo „Nepatogi tiesa“ tęsinys, kuriame nusifilmavo buvęs JAV viceprezidentas A. Goras. „Nepatogios tiesos“ kūrėjai uždirbo vieną didžiausių tokio žanro filmui pelną - 50 milijonų dolerių (apie 127,5 milijonus litų) bei gavo prestižinę kinematografinę premiją – Oskarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją