Filme kritiškai analizuojama tarptautinių korporacijų istorija, vidinė struktūra, darbo metodai. Pasak filmo kūrėjų, dabar tarptautinė firma gali prilygti Bažnyčiai, monarchijai ar buvusių laikų komunistų partijai. Korporacija tapo dominuojančia viešojo gyvenimo institucija.

"Ar korporacija galės pasipriešinti istorijai? Kokios bus vis didėjančios korporacijų galios pasekmės žmogui, aplinkai ir demokratijai? Ar galima rasti vaistų nuo žiauraus pelno siekimo?" - bando ieškoti atsakymo filmo režisieriai Markas Achbaras ir Jennifer Abbott.

Filmas buvo kuriamas pasaulyje vykstant didelėms antiglobalistų akcijoms ir žlungant vienai didžiųjų "Enrono" korporacijai. Filmo kūrėjai šią sudėtingą temą gvildena taip, kad žiūrovai gali lengvai sekti daugybę filmo siužetinių linijų, dažnai ne tik sensacingų, bet ir juokingų.

Filme kalba didžiųjų pasaulio korporacijų "Shell", "Pfizer", IBM ir kitų vadovai, taip pat mokslininkai, visuomenės veikėjai, šiuolaikinio kapitalizmo kritikai, skandalingojo filmo apie JAV prezidentą George'ą Bushą režisierius Michaelas Moore'as ir net pramoninis šnipas.

Be šių dienų kadrų, filme panaudota daug senų reklamų, korporacijų kurtų propagandinių filmų ištraukų. Visa tai filme kuria siaubingą, bet tikslų šių dienų korporacijos portretą.

Filmas "Korporacija" pelnė 2004 metų festivalio "Sundance", Salonikų kino festivalio žiūrovų prizus, 2003 m. IDFA specialiosios žiuri apdovanojimą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją