King Kongas“, „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta“, „Haris Poteris ir Ugnies taurė“, „Karo Dievas“, „Sveika, sužadėtine“ – tai yra penki mėgstamiausi lietuvių filmai šventiniu laikotarpiu.

Trečią savaitę iš eilės viršūnėje karaliaujantis „King Kongas“ savo sąskaitą dar papildė 56,7 tūkst. litų. Iš viso naujausias Peterio Jacksono filmas surinko jau 386 tūkst. litų ir turi galimybių pasiekti pusės milijono ribą, bet vargu ar pasieks mažiausiai sėkmingo „Žiedų valdovo“ trilogijos rezultatą. Pirmoji juosta „Žiedo brolija“ surinko 591 tūkst. litų, o vėlesnės dalys buvo dar sėkmingesnės.

Walto Disney‘aus juostai „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta“ Lietuvoje taip pat sekasi neblogai: per 2 savaites sukauptos 157 tūkst. litų pajamos. Vis dėl to, šiam filmui turbūt nepavyks pavyti ir aplenkti „King Kongo“, nors analogišką dvikovą dėl pajamingiausio šventinio laikotarpio filmo vardo JAV laimėjo būtent „Narnijos kronikos“.

Tuo tarpu „Haris Poteris ir Ugnies taurė“ pajamomis jau aplenkė trečiąją filmo apie stebukladarį berniuką dalį (560,4 tūkst. prieš 489 tūkst.) ir turi šansų tapti absoliučiai pelningiausiu serijos filmu Lietuvoje. „Haris Poteris ir išminties akmuo“ yra surinkęs 636 tūkst., o „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“ – 691 tūkst. litų.

Naujametinį savaitgalį Vilnių pasiekė naujausias režisieriaus Tony Scotto darbas „Domino“, pasakojantis apie lietuvių kilmės nusikaltėlių medžiotojos gyvenimą. Prieš porą savaičių pradėtas demonstruoti Kaune, sostinėje juosta per pirmąjį savaitgalį surinko 12 tūkst. litų ir įsitaisė šeštoje pajamingiausių filmų sąrašo vietoje.

Kur kas blogiau sekėsi kitai biografinei dramai „Motociklininko dienoraštis“. Iš DVD disko viename sostinės kino teatre rodomas filmas sulaukė 346 žiūrovų ir surinko 4,5 tūkst. litų. Lauktą filmą buvo planuota parodyti dar 2005 m. „Kino pavasaryje“, o ilgai laukę šio filmo gurmanai jau, matyt, spėjo pamatyti „Motociklininko dienoraštį“ per palydovinę televiziją arba piratines juostos kopijas.

Ateinantį savaitgalį kino platintojai jau nebeleis žiūrovui daugiau džiaugtis kino gigantais („King Kongas“, „Haris Poteris“ ir „Narnijos kronikos“) ir kino teatrus užtvindys premjeriniai filmai. Didžiausia savaitės naujiena – „rusiškąja matrica“ praminto filmo „Nakties sargyba“ tęsinys, pavadintas „Dienos sargyba“. Lietuvos platintojai nuskriaudė mūsų šalies žiūrovus neparodydami pirmosios labai gerų atsiliepimų sulaukusio filmo dalies, o dabar tai gali atsisukti prieš juos pačius. „Dienos sargyba“ gali nesulaukti tinkamo susidomėjimo dėl per mažo žinomumo Lietuvoje bei dėl to, jog filmas glaudžiai susietas su pirmąja dalimi.

Kita didelio dėmesio verta savaitgalio premjera – vienas iš šių metų įvairių apdovanojimų favoritų – „Ištikimasis sodininkas“. Filmas jau laimėjo geriausio filmo vardą nepriklausomų britiškų filmų apdovanojimuose bei yra nominuotas trims gaubliams: geriausio draminio filmo, geriausio režisieriaus darbo (Fernando Meirelles) ir geriausio antraplanio moters vaidmens (Fernando Meirelles).

Ateinantį savaitgalį taip pat pradedama rodyti romantinė juosta „Mano geriausias meilužis“. Didžiausi šio filmo šaukliai yra garsių aktorių pavardės – pagrindinius vaidmenis atlieka Uma Thurman ir Meryl Streep. Jomis negali pasigirti paskutinė premjera – „Vila Henrieta“ pastatyta Austrijoje ir skirta paaugliškai auditorijai, bet, vargu, ar jai pavyks sudominti išrankų šiuolaikinį žiūrovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją