„Žinoma, daugelis žiūrovų tikriausiai net nebūtų pastebėję, jei lenktynių scenos būtų nufilmuotos specialiose „dėžėse“ su žaliais ekranais, juk šiais laikais įprasta eiti lengviausiu keliu ir duoti darbo kompiuterinių technologijų specialistams, tačiau „Gran Turismo“ kūrėjai nusprendė, kad jiems svarbiau aktorių emocijos ir patirtys, todėl viskas buvo filmuota lenktynių trasose, su tikrais, o ne „žaisliniais“ automobiliais“, - pranešime spaudai pasakojo D. Harbouras.

Tam, kad vaizdas būtų kuo labiau tikroviškas, kūrėjai surinko specialią lenktynių specialistų komandą. Ji pasirūpino ne tik įspūdingais vaizdais, bet ir aktorių saugumu.

„Lenktynėse labai svarbūs techniniai elementai – padangų temperatūra, posūkių „atidirbimas“, automobilio „prisijaukinimas“. Tam buvo labai kruopščiai ruošiami aktoriai ir dabar tai, ką pamatys žiūrovai, bus tikra ir nesumeluota“, - sakė aktorius.

Juosta „Gran Turismo“ pasakos apie Janną Mardenborough (jį juostoje suvaidino aktorius Archie‘is Madekwe), kuris nuo pat tos dienos, kai išpakavo savo pirmąjį „Gran Turismo“ žaidimą, svajojo tapti tikru lenktynininku. Žinoma, visi aplinkui buvo įsitikinę, kad šiai svajonei išsipildyti nelemta: kurgi matyta, kad žaisdamas kompiuteriu gali išmokti vairuoti automobilį? Bet vaikinukas niekuomet nesiliovė tikėti ir, kai gyvenimas pamėtėjo šansą, juo puikiai pasinaudojo.

2011-aisiais metais, būdamas devyniolikos, Jannas sudalyvavo kompanijų „Nissan“ ir „Play Station“ organizuotame konkurse „GT Academy“, skirtame būtent žaidimo „Gran Turismo“ entuziastams. Nugalėjęs 90 tūkstančių konkurentų, Jannas laimėjo ypatingą prizą: galimybę sudalyvauti Dubajaus 24 valandų lenktynėse.

Tačiau lenktynininko istorija turi ir daugiau intriguojančių detalių. Pavyzdžiui, jam lentyniaujant įvykusi skaudi avarija. Apie tai taip pat bus pasakojama juostoje „Gran Turismo“, kuri pasirodys Lietuvos kino teatruose jau šį penktadienį, rugpjūčio 11 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją