Kaip pranešama, Jorko kunigaikštienė, kuri Britanijoje žinoma kaip Sarah Ferguson arba tiesiog Fergie, kaltinama pažeidusi penkių vaikų privatumą, kai 2008 metais slapta kamera nufilmavo vieną našlaičių prieglaudą netoli Ankaros.

Didžioji Britanija 2009 metais jau atmetė Ankaros reikalavimą išduoti kunigaikštienę.

Jos atstovas nurodė: "Jorko kunigaikštienė visą laiką visokeriopai bendradarbiavo tiek su Turkijos, tiek su Britanijos pareigūnais dėl šio klausimo."

"Britanijos ministrai atsisakė pritarti tolesniam Turkijos prašymui suteikti teisinę pagalbą, todėl Vidaus reikalų ministerija mums nurodė, kad Jungtinėse Karalystės požiūriu ši byla yra baigta, - pridūrė jis. - Mums buvo pasakyta, jog atsisakymą nulėmė ministrų nuomonė, jog prašomos pagalbos suteikimas veikiausiai pakenktų Jungtinės Karalystės suverenumui, saugumui, viešajai tvarkai arba kitiems esminiams interesams."

"Veiksmai, apie kuriuos šiandien paskelbė Turkijos pareigūnai, yra naujiena mums visiems", - pareiškė kunigaikštienės atstovas.

Didžiosios Britanijos URM atstovė nurodė, kad vyriausybė nelinkusi komentuoti atskirų teisinių procesų, tačiau ministerija išreiškė viltį, kad "bus laikomasi aukštų teisės ir teisingumo standartų".

"Būtų per anksti ir netinkama spėlioti apie galimas pasekmes šiame etape", - pridūrė URM.

S.Ferguson 1986 metais susituokė Vestminsterio abatijoje su princu Andrew, antruoju Britanijos karalienės Elizabeth II sūnumi, tačiau jiedu išsiskyrė 1996 metais.

Kunigaikštienė buvo įsivėlusi į daugelį skandalų, kurie tikriausiai tapo priežastimi, dėl kurios ji pernai nebuvo pakviesta į princo Williamo ir Catherine Middleton vestuves.

1992 metais, kai ji tebebuvo princo Andrew žmona, buvo paviešintos nuotraukos, kuriose kunigaikštienė matoma besikaitinanti saulėje apnuoginta krūtine, o tuo metu jos kojų pirštus čiulpė JAV finansų vadybininkas Johnas Bryanas.

S.Ferguson, kurios finansinė padėtis pastaruoju metu buvo sunki, 2010 metais buvo slapta nufilmuota bulvarinio laikraščio "News of the World" žurnalisto Mazhero Mahmoudo, kai ji siūlė galimybę susitikti su princu Andrew už 500 tūkst. svarų.

Tuo tarpu dokumentiniame filme, kurį Didžiosios Britanijos televizija ITV1 rodė 2008 metų lapkritį, matomi pasibaisėtini vaizdai iš neįgalių vaikų prieglaudos, kurioje vienas vaikas buvo laikomas medinėje dėžėje.

Turkijos prokurorai reikalauja skirti kunigaikštienei 7-22 metus laisvės atėmimo. Šios bylos nagrinėjimo data nėra paskelbta.

Ankara kaltina S.Ferguson piktavališkai siekus apjuodinti Turkijos reputaciją, šaliai mėginant įstoti į Europos Sąjungą.