Po to, kai 2009 metais pasirodęs fantastinis filmas „Įsikūnijimas“ sulaukė stulbinančios sėkmės ir tuo pačiu tapo pelningiausiu visų laikų kino projektu, J. Cameronas mėgino suvokti, kaip šią istoriją galima būtų paversti sėkminga franšize, rašoma pranešime spaudai.

Ir, kaip ir visi J. Camerono projektai, kuriuose jis dalyvauja, tai, ką jis sugalvojo, buvo labai ambicinga – praėjusį rugsėjį paskelbta, kad režisierius pradėjo kurti iškart keturis „Įsikūnijimas“ tęsinius, kurių bendras biudžetas viršija milijardą dolerių.

Visi filmai planuoja startuoti kinuose Šv. Kalėdų dieną nuo 2020 m. iki 2025 m., tad vienintelis būdas tai įvykdyti yra filmuoti skirtingas visų filmų dalis tuo pačiu metu. Tai primena atvejį, kai režisierius Peteris Jacksonas tą patį padarė su savo „Žiedų valdovo“ trilogija.

Mokslinės fantastikos „Įsikūnijimas“ prodiuseris Jonas Landau mano, kad didžiausias iššūkis visa tai įgyvendinti yra priversti aktorius ir filmavimo komandą suprasti, į ką jie įsivelia.

„Manau, kad mes turėjome suprasti, jog pirmasis „Įsikūnijimas“ buvo sunkus maratonas“, – sakė J. Landau „Comic-Con“ mugėje, reklamuodamas režisieriaus Roberto Rodriguezo filmą „Alita. Kovos angelas“.

„Bet dabar visų mūsų laukia dar sunkesnis triatlonas“, – pridūrė prodiuseris.

Tai reiškia, kad mokslinės fantastikos „Įsikūnijimas“ tęsiniai, kaip įvardino J. Landau, bus kuriami tarsi „mini-serialas, bet super-dideliu masteliu“.

„Yra mini-serialo dalys, kurias turi nufilmuoti, kad galėtum užpildyti istoriją, ir tada jau vystai atskirai jas vieną po kitos“, – sakė jis.

„Kai pagaliau supratome, jog kuriame vieną didelę istoriją, mums pavyko išsiaiškinti, kaip ją suplanuoti bei pasidaryti tvarkaraštį. Pavyzdžiui, yra aktoriai, kurie šiandien filmuoja scenas antram tęsiniui, o rytoj – jau trečiam. Bet mes juos perspėjome, kad tai niekuo nesiskiria nuo darbo filmuojantis viename filme“, – teigė prodiuseris.

Kaip visa tai pavyks sužinosime jau kitų metų žiemą, kai pirmasis mokslinės fantastikos „Įsikūnijimas“ tęsinys pasirodys Lietuvos kinuose 2020 metų Šv. Kalėdų dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją