Įdomu sužinoti apie didžiausių kino projektų užkulisius? Siekiant supažindinti filmų bei serialų mėgėjus su lietuvių patirtimis juose, gimė unikali platforma „Meet Lithuanian Film Industry“ (liet. „Susipažink su Lietuvos filmų industrija“).

Jau artėjantį savaitgalį, spalio 20-22 dienomis, platforma taps renginio „Comic Con Baltics 2023“ programos dalimi, o jos metu visi norintys galės susitikti su garsiausiais šalies kino bei televizijos profesionalais.

„Organizuodami populiariajai kultūrai skirtą renginį nuolat girdime žadą atimančias istorijas apie lietuvių įsitraukimą į didžiųjų pasaulio studijų filmus bei serialus. Kartu pastebime, kad šios istorijos labai dažnai lieka tik šalies kino industrijos užkulisiuose. Tad, besižavėdami mūsų aktorių, prodiuserių, kaskadininkų bei kūrėjų darbais, norime juos pristatyti kiekvienam filmų mylėtojui. Pasauliniame lygmenyje mūsų šalis yra labai vertinama, todėl kviečiame susitikti, pasiklausyti įstabių patirčių ir kartu jomis pasidžiaugti“, – pranešime spaudai sako Tomas Vievesis, vienas iš „Comic Con Baltics 2023“ ir platformos „Meet Lithuanian Film Industry“ organizatorių.

Nuo Džeimso Bondo iki „Game of Thrones“, nuo „Marvel“ iki „DC“

Platforma „Meet Lithuanian Film Industry“ susipažinti su šalies kūrėjų istorijomis Holivudo projektuose kvies jau antruosius metus iš eilės. Sulaukus didelio lankytojų susidomėjimo pernai, šiemet suplanuotos net devynios skirtingos temos.

Vienas garsiausių šalies kaskadininkų, Andrej Riabokon, kalbinamas moderatoriaus Justino Jankevičiaus, pasakos apie kaskadininko darbą ir patirtį tokiuose projektuose kaip „Mission: Impossible“, „Game of Thrones“, Džeimso Bondo filmai, „Wonder Woman 1984“, „Batman“ ir kituose. Dešimtmečius patirties sukaupęs kaskadinių triukų profesionalas – vienas įspūdingiausių portfolio Holivude turintis Lietuvos atstovas.

Apie savo patirtis vaidinant „Stranger Things“, „Nova Lituanica“, „Hilma“, „Kompromat“ ir dešimtyse kitų juostų pasakos charizmatiškasis Lietuvos aktorius Vaidotas Martinaitis, o jį kalbins – Timūras Augucevičius.

Vizualiniai efektai, grimas, STOP kadro menas

„Šalies vizualinių efektų specialistai kasdien dirba aukščiausiame lygmenyje ir turi daugybę įtraukiančių istorijų apie tai. Šių metų programoje viešės Giedrė Balsevičiūtė, prisidėjusi prie tokių filmų kaip „Doctor Strange“, „Venom“, „Wonka“ bei Laura Ūsaitė, kūrusi efektus „The Witcher“ serialui, „The Lazarus Project“ ir kitiems. Taip pat, pažadame, kad labai įdomu bus susipažinti ir su grimerių darbu bei jo svarba kine. Rūta Padvelskytė bei Karolinai Rukšnaityte pasakos apie tai per „Chernobyl“, „Catherine the Great“, „Vesper“, „Hilma“ projektų prizmę“, – sako renginio organizatorius.

Kino prodiuserio darbą tarptautiniuose projektuose pristatys Kęstutis Drazdauskas, o pokalbį su juo moderuos Ignas Grinevičius.

Apie lokacijų paiešką pasauliniams projektams Lietuvoje pasakos Jonas Špokas, dirbęs su „Stranger Things“ projektu.

Atskiri pranešimai bus skirti ir STOP kadro animacijos menui, kurį pristatys „Kadrų skyrius“ bei „Stikliniai drambliai“, bei kameros darbui, perteikiant emocijas ir siužetą. Apie tai pasakos didelę patirtį sukaupęs kino operatorius Saulius Lukoševičius.

Vyks ir intriguojančios naujienos pristatymas – į ekranus ruošiamo filmo „Bilietas“ anonsas su jo aktoriumi Vytautu Dambrausku.

Aptarti dviejų skirtingų kino profesijų – prodiuserio ir režisieriaus dinamiką kino projektuose bei atskleisti abiejų profesijų priklausomybę viena nuo kitos susitiks ir du režisierių-prodiuserių duetai: Marija Razgutė ir Andrius Blaževičius iš filmo „Bėgikė“ bei Klementina Remeikaitė ir Titas Laucius iš filmo „Paradas“.

Savaitgalis kinui, populiariajai kultūrai ir savišvietai

Platformos „Meet Lithuanian Film Industry“ pranešimai bei diskusijos išsidėstys per tris „Comic Con Baltics 2023“ renginio dienas – spalio 20, 21 ir 22 dienas.

Didžiausias populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse, „Comic Con Baltics 2023“ vyks Vilniuje, „Litexpo“, kurio erdvės pavirs į tikrą populiariosios kultūros visatą. Joje – ir susitikimai su aktoriais iš ryškiausių pasaulio kino bei televizijos projektų, tokių kaip „Stranger Things“, „The Witcher“, „Breaking Bad“, naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, interaktyvi šeimų bei daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją