Išskirtiniame interviu aktorė Ugnė Zavistauskaitė atskleidė, kad jos suvaidintos egzotiškos scenos seriale „Emigrantai. Apelsinai“ buvo filmuojamos Lietuvoje, o kolegos aktoriai aikštelėje stebino improvizacijų gausa, rašoma pranešime spaudai.

– Kaip prasidėjo jūsų karjera lietuviškame, ir ne tik, kine?

– Tik grįžus į Lietuvą pavyko patekti į filmą „Piktųjų karta“, kuriame man teko epizodinis policininkės vaidmuo. Po jo sekė vienas iš pagrindinių vaidmenų Emilio Vėlyvio seriale „Kas būtų, jeigu nebūtų Mėnulio“. Tada filmavausi net keliuose serialuose – ukrainiečių ir lietuvių „SAVO AKIMIS“, kriminaliniuose „Pasmerkti“ bei „Prakeikti“, filme „Tu mano deimantas“. Esu nusifilmavusi dar poroje serialų, bet apie juos sužinosite artimiausiu metu.

– Kuo panašūs jūsų suvaidinti personažai?

– Man dažniausiai tenka vaidmuo intrigas keliančios moters, kuri sumaišo visiems kortas (juokiasi). Šis amplua man gana lengvai yra išpildomas ir nereikia per daug stengtis- įprasti batai, kuriuos tenka užsimauti. Gal todėl, kad ir gyvenime man tenka įsisukti į dramų sūkurį, matyt charakteris toks (juokiasi balsu).

– Kaip „tapote“ ispane?

– Prodiuseris Mantvidas užsiminė, kad serialui reikia ispanės. Mano bruožai nevisai lietuviški – garbanoti plaukai, rudos akys, nuolatos susilaukiu klausimų iš kur esu, niekas vis netiki, kad grynakraujė lietuvė prieš juos stovi. Savo egzotiškus bruožus paveldėjau iš mamytės, greičiausiai mūsų protėviai taip pat mėgo įsisukti į sūkurius (juokiasi).

– Seriale teko kalbėti ispanų kalba?

– Seriale teko kalbėti ispaniškai, dėl vaidmens išmokau tekstą. Mažiausiai ką galėčiau padaryti dėl trokštamo vaidmens, tai išmokti tekstą svetima kalba. Yra tekę kino bandymams ir itališkai, ir vokiškai mokytis. Prisijaukini tekstą ir padarai jį tarsi savą. Vaidmuo seriale „Emigrantai. Apelsinai“ įkvėpė mokytis ispanų kalbos. Ji man labai skambi, seksuali, ir graži. Gal kitas vaidmuo leis daugiau pasireikšti (juokiasi).

Ugnė Zavistauskaitė

– Filmavimas vyko ir Ispanijoje, kuo ši patirtis išskirtinė?

– Iš tikrųjų juokinga, bet jau keturi projektai, kurie buvo filmuojami ir svetur, bet manęs neėmė nė į vieną ekspediciją. Žinoma, negaliu skųstis, Ispanija man buvo sukurta Vilniuje. Kūrybinė komanda pasistengė – kad manęs nesivežti į tikrą Ispaniją, mane filmavo medelyne tarp palmių šalia autostrados, klupinčią ant asfalto, o mano partneris, kurį turėjau gaivinti – buvo manekenas. Ekrane žiūrovai gali grožėtis- pliažas, palmės, jūra, saulė ir aš gaivinu, įkaitusi nuo meilės. Iš tiesų kino magija tuo ir žavi, nes dažnai realybė būna priešinga nei žiūrovai mato ekrane.

– Kuo išskirtinis buvo darbas šiame seriale?

– Kolegos šaunūs, profesionalūs aktoriai, su jais buvo įdomu ir labai smagu. Mano partneriai yra tikri improvizacijos meistrai, tad buvo daug spontaniškumo, kiekvienas dublis, kiekvienas kadras buvo netikėtas ir negalėjai žinoti kaip jie gali pasukti bet kurią sceną.

– Iš profesinės pusės tai buvo sunkiau ar lengviau?

– Iš profesinės pusės buvo įdomiau, nes nežinai kas gali būti toliau. Tu kiekviename projekte priimi žaidimo taisykles ir svarbu prisitaikyti, nekelti problemų kur nereikia, kas, mano nuomone, yra svarbus gero aktoriaus bruožas. Aš visada nekantriai laukiu kokios žaidimo taisyklės manęs lauks. Šįkart buvo daug spontaniškumo, daug netikėtumo, improvizacijos, daug laisvės. Visi buvo labai atsipalaidavę ir su gera nuotaika aikštelėje. Nors laisvės ir buvo daug, bet visos detalės buvo tikslios ir konkrečios.

– Nors ir lietuviškas serialas, bet išsiskyrė apelsinų gausa?

– Apelsinų labai daug ištaškėme į sieną, filmuodami lemiamą sceną. Tai buvo labai labai daug apelsinų sulčių (juokiasi).

Seriale „Emigrantai. Apelsinai“ be Ugnės Zavistauskaitės vaidina Audrius Bružas, Marius Pocevičius, Valentinas Krulikovskis, Larisa Kalpokaitė, Genadijus Babincevas – Henry Match, Petras Kuneika, Elina Bojarkina ir kt.

Intriguojantis, šildantis saule ir juoku serialas „Emigrantai. Apelsinai“ – per televiziją „Go3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją