Kadangi jau kelias savaites streikuoja ir JAV scenaristai, Holivude pirmą kartą per daugiau kaip 60 metų vyksta dvigubas streikas, galintis paralyžiuoti JAV kino ir televizijos pramonę. Galimi dideli vėlavimai filmuojant televizijos serialus. Jei streikas užsitęs, reikės atidėti ir didelių kino filmų startą.

Aktoriai dėl aukštos infliacijos, be kita ko, reikalauja didesnių honorarų iš „Disney“, „Netflix“ ir kt. Jie, be to, nori įsipareigojimų dėl dirbtinio intelekto. Aktoriai baiminasi, kad jų aktoriniai pasirodymai ir balsai gali būti naudojami kaip duomenys dirbtiniam intelektui, o jie už tai negaus atlygio.

Ir aktoriai, ir autoriai skundžiasi, kad nors kuriama daugiau filmų ir serialų, tačiau jų biudžetai mažėja. Serialų atveju neretai per sezoną nufilmuojama mažiau serijų. Be to, priešingai nei televizijoje, už kartojimus per interneto transliacijas kūrėjai gauna mažesnius autorinius atlyginimus, kurie nepriklauso nuo žiūrovų skaičiaus.

Profsąjungai SAG-AFTRA, kuriai vadovauja aktorė Fran Drescher, priklauso per 160 000 narių, įskaitant kino ir televizijos aktorius, kaskadininkus, TV žurnalistus ir laidų vedėjus. Tarp narių yra tokios žvaigždės, kaip Meryl Streep, Jennifer Lawrence ir Glenn Close.

Tačiau streike dalyvauja tik aktoriai. Vykstant streikui, profsąjungų nariai negali filmuotis, taip pat reklamuoti jau sukurtų filmų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją