Serialo prodiuserių teigimu, Vilnius garsėja kaip filmams tinkamas miestas ir yra ypač vertinamas už savo didžiulį kinematografinį potencialą, profesionalias vietos filmavimo komandas bei filmavimo vietų ir kraštovaizdžio įvairovę. Nuo niūrių tamsių skersgatvių ir nebenaudojamų kalėjimų iki spindinčių madingų restoranų – Vilniuje galima rasti reikiamą atmosferą ir nuotaiką sukuriančią aplinką.

Nors šis miestas labiausiai garsėja į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą įtrauktu senamiesčiu ir aplinkui besidriekiančiu natūraliu kraštovaizdžiu, „Young Wallander“ kūrėjai norėjo filmuoti tokioje vietoje, kuri išsiskirtų savo išvaizda ir unikalia istorija.

Šeškinės rajonas geriausiai atitiko prodiuserių lūkesčius: jo pastatai pasižymi istorine įvairove, atrodo nepaprastai kinematografiškai ir leidžia pasireikšti kūrybiškumui, be to, galima filmuoti įvairiais kampais.

„Vilniuje ieškodami Malmės atitikmens, apžiūrėjome keletą miesto rajonų, – pasakojo „Baltic Locations“ vykdomasis direktorius Jonas Špokas, kuris taip pat buvo atsakingas už naujojo serialo filmavimo vietų parinkimą. – Režisierius pasirinko Šeškinę dėl supančios aplinkos sukuriamo įspūdžio ekrane. Kad viskas atrodytų kuo tikroviškiau, K. Wallanderio buto scenos buvo filmuojamos viename iš Šeškinės butų. Pro langus atsiveriantys vaizdai sutampa su matomais svarbiausiose lauke vykstančiose scenose. Šis akcentas suteikia daugiau tikroviškumo.“

Kadrus iš Šeškinės galite pamatyti ir serialo anonse:

Šeškinė buvo pirmą kartą paminėta rašytiniuose istoriniuose šaltiniuose XIV a. Nuo XVI a. iki XIX a. šis rajonas, tiksliau, medinių namų gyvenvietė, priklausė Radviloms – plačiai žinomai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų giminei. Šeškinė visada garsėjo ją supančiomis kalvomis, kurios kadaise buvo naudojamos kaip natūralios gynybinės užtvaros. Šeškinės kalvos matė daug įvykių, įskaitant mūšius su kryžiuočiais, rusais, švedais, prancūzais ir kitų šalių kareiviais, taip pat 1794-ųjų Tado Kosciuškos sukilimą.

1955 m. Šeškinė tapo Vilniaus miesto savivaldybės dalimi, o 1977-aisiais sovietai pradėjo joje statyti blokinius daugiabučius. Šiandien Šeškinė yra besiplečiantis gyvenamasis rajonas, turintis daugiau nei 36 tūkst. gyventojų ir garsėjantis architektūros įvairove: sovietiniai daugiabučiai, raudonų plytų pastatai, modernaus stiliaus bažnyčia, šiuolaikiški biurai, vienas didžiausių prekybos centrų Rytų Europoje „Akropolis“, vandens parkas ir tikras lobis netoliese esančiame miškelyje – žinomo menininko Mykolo Saukos sukurtos skulptūros.

„Filmuoti tokioje tankiai apgyvendintoje vietoje yra gana sunku. Reikia didelio gyventojų ir filmavimo komandos supratingumo, geranoriškumo ir kantrybės, – aiškino Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė. – Vis dėlto bendradarbiavimas buvo sėkmingas, netgi pasamdėme kelis šimtus vietos gyventojų kaip statistus, o serialo kūrėjai, savo ruožtu, pagerino aplinką atsidėkodami už bendruomenės pagalbą. Labai džiaugiamės, kad serialas „Young Wallander“ buvo filmuojamas Šeškinėje.“

Vilniuje buvo kuriamas ir 2019-aisiais pasirodęs populiarusis HBO ir „Sky“ miniserialas „Černobylis“ („Chernobyl“), tik pastarojo atveju buvo pasirinktas kitas sovietmečiu pastatytas miesto rajonas – Fabijoniškės.

Lietuvos sostinėje taip pat buvo filmuojamas HBO ir „Sky“ serialas „Jekaterina Didžioji“ („Catherine the Great“), „Netflix“ miniserialai „Tokyo Trial“ (2016 m.) ir „The Last Czars“ (2019 m.) bei keletas 2016 m. išleisto serialo „Keisti dalykai“ („Stranger Things“) ketvirtojo sezono epizodų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)