Aktoriaus Anthony Hopkinso įkūnytas žudikas maniakas, turintis potraukį žmogaus mėsytei, įveikė "Žvaigždžių karų" (Star Wars) Darthą Vaderį (aktorius Dave'as Prowse'as) ir "Psichozės" (Psycho) žudiką Normaną Batesą, kurį suvaidino Anthony Perkinsas. Beje, 63 metų velsietis A.Hopkinsas už Hannibalo vaidmenį gavo "Oskarą".

Ketvirtąją mėgstamiausių blogiausių herojų sąrašo vietą užėmė Alano Rickmano Notingamo šerifas iš "Robino Hudo, vagių princo" (Robin Hood, Prince of Thieves), o penktąją - Kathy Bates herojė iš Stepheno Kingo siaubo filmo "Mizeri" (Misery).

Apklausą atlikusio tinklalapio only-movies.com atstovė spaudai sakė, kad Hannibalą iš "Avinėlių tylėjimo" (The Silence Of The Lambs) ir jo tęsinio "Hanibalas" (Hannibal) žiūrovai mėgsta dėl jo nepaprastai aštraus proto. Už H.Lecterį balsavo 40 proc. apklaustųjų.

Pats seniausias niekšas, patekęs į trisdešimtuką yra Maxo Shrecko Nosferatus iš to paties pavadinimo 1922-ųjų filmo (Nosferatu). Kiti "klasikiniai" niekšai yra Christopherio Lee 1958-ųjų Drakula ("Dracula") ir Richardo Widmarko Tommy Udas iš 1947-ųjų filmo "Mirties pabučiavimas" (Kiss of Death).

30-ojoje sąrašo vietoje yra ryklys iš "Nasrų" (Jaws).

"Oskaro" laureatas Kevinas Spacey yra vienintelis aktorius, sąraše užėmęs dvi pozicijas - už vaidmenis "Paprasti įtariamieji" (Usual Suspects) ir "Septyni" (Seven).

10 populiariausių niekšų:

1. Hannibalas Lecteris, "Avinėlių tylėjimas".
2. Darthas Vaderis, "Žvaigždžių karai".
3. Normanas Batesas, "Psichozė".
4. Notingamo šerifas, "Robinas Hudas...".
5. Anny Wilkes, "Mizeri".
6. Johnas Doe, "Septyni".
7. Freddy Kruegeris, "Košmaras Guobų gatvėje" (Nightmare On Elm Street).
8. Cyrusas Virusas, "Kalinių lėktuvas" (Con Air).
9. "Skorpionas", "Blogasis Haris " (Dirty Harry).
10. Drakula, "Drakula".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją