2011-aisiais metais, būdamas devyniolikos, Jannas sudalyvavo kompanijų „Nissan“ ir „Play Station“ organizuotame konkurse „GT Academy“, skirtame būtent žaidimo „Gran Turismo“ entuziastams. Nugalėjęs 90 tūkstančių konkurentų, Jannas laimėjo ypatingą prizą: galimybę sudalyvauti Dubajaus 24 valandų lenktynėse.

Kaip rašoma pranešime spaudai, ne viename interviu jaunasis lenktynininkas yra pasakojęs, jog pasiekti svajonę jam padėjo atkaklumas ir sunkus darbas. Pavyzdžiui, prieš lemtingą važiavimą jis beveik ištisą parą dvi savaites važiavo ta pačia trasa, kad „nugludintų“ kiekvieną posūkį, kiekvieną bėgio perjungimą.

„O kaip dar tapti tikru lenktynininku, kai nesi gimęs turtais aptekusioje šeimoje? Manimi netikėjo niekas, net patys artimiausieji. Bet dabar aš esu pavyzdys kiekvienam jaunuoliui. Pinigai – ne viskas. Jei būsite pasiruošę bet kam, pasieksite viską, ko tik norite“, - sako J. Mardenborough.

Būtent tai filme ir norėjo atvaizduoti režisierius Neillas Blomcampas. Pasak jo, ne juostos apie išgalvotus superherojus, o būtent apie realius žmones, kurie pasiekė neįtikėtinų aukštumų, įkvepia žiūrovus.

„Sutikite, labai paprasta išgalvoti nebūtas istorijas, nupiešti kokį superžmogų darantį nerealius dalykus ir sakyti: štai, kaip jam pavyko, pavyks ir jums. Ne, tai netiesa. Galbūt tai kažkiek ir veikia, bet labiausiai veikia realūs pavyzdžiai. Kai tu matai, kiek jaunuoliui reikia įdėti darbo ir pastangų, kovoti su tais, kurie juo netiki. Tai yra tikrasis heroizmas“, - sako N. Blomcampas.

Tačiau lenktynininko istorija turi ir daugiau intriguojančių detalių. Pavyzdžiui, jam lentyniaujant įvykusi skaudi avarija. Apie tai taip pat bus pasakojama juostoje „Gran Turismo“, kuri pasirodys Lietuvos kino teatruose jau rugpjūčio 11 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją