Filmo pradžioje, kai parodomas kosmose skraidantis erdvėlaivis, iš įgulos narių kalbos suprantame, kad jis yra pavadintas “Enterprise” vardu. Vėliau, kai netikėtai erdvėlaivis leidžiasi ant Los Andželo, jį kažkodėl pradeda vadinti “Endeavor”.

Trafalgaro aikštė. Ant vaikštinėjančių turistų ir važiuojančių mašinų stiklų netikėtai pradeda kristi balandžiai. Viename kadre matyti ant automobilio priekinio stiklo išmušta didelė skylė. Iš tiesų skrendantis balandis negalėtų to padaryti automobilio stiklui, kuriam keliami ypatingi saugumo reikalavimai.

Trafalgaro aikštėje, netikėtai pradėjus kristi balandžiams, apsiverčia raudonas dviejų aukštų autobusas. Šis kadras nufilmuotas iš šono, tad aiškiai matosi, kad autobusas neturi variklio ir radiatoriaus.

Kai sugriūna San Fransiske esantis Auksinių vartų tiltas, jo bokštai palinksta į vidų. Tai nėra logiška. Kadangi tilto vidurys sugriuvo, nėra jokio svorio, kuris palentų bokštus į vidaus pusę. Tik išoriniai lynai primena, kad bokštai turėtų būti palinkę ne į vidinę, bet į išorinę pusę.

Mokslininkas Džošua susirinkusiems JAV valdžios atstovams vaizdingai demonstruoja saulės poveikį neapsaugotai Žemei: Džošua įsmeigia šakutę į persiką, liepsnoje jį iškepa ir parodo visiškai sudegusį vaisių. Tuo metu, kai mokslininkas eina prie vieno iš valdžios atstovų, norėdamas įmerkti persiką į stiklinę su vandeniu, matosi, kad vaisius ant šakutės yra nesudegęs. Tačiau kai persikas jau yra stiklinėje, jis visiškai apdegęs.

Keliaudamas Žemės gelmėse “teranautų” laivas turi saugotis milžiniško dydžio deimantų. Tai neįmanoma, nes deimantai padaryti iš suspaustų anglies molekulių. Eksperimentai laboratorijose įrodė, kad nuo didelio karščio deimantai sudegtų. Žemės gelmėse temperatūra būtų didžiulė, tad paprasčiausiai paverstų deimantus į medžio anglių liekanas.

Kai “teranautų” laivas, leisdamasis į Žemės gelmes, pateko į didelę tuščią ertmę, nuo smūgio visa įgula atsidūrė laivo priekyje. Iš tiesų įgulos nariai turėtų būti nesvarumo būsenoje, nes tuščioje erdvėje krisdamas laivas į nieką neatsitrenkė.

Kaip laivo įgulos nariai bendrauja su Žemės centru, jei nėra jokio laido, o radijo bangos gali keliauti tik nesutikdamos jokių kliūčių? Žemės pluta radijo bangoms būtų labai didelė kliūtis.

“Teranautų” laivo kapitonui Iversonas mirus ir nukritus į lavą, kamera parodo, kaip lėtai jis nuplaukia tolyn. Ar iš tiesų kapitonas neturėtų sudegti?

Kai vieną iš “teranautų”, prancūzų mokslininką, sutraiško sugadinta ir nuo viso laivo atskirta jo dalis, mokslininkas dar kalbasi su savo draugu. Ekrane matosi, kaip nuolaužos spaudžia jį iš visų pusių, ypač iš priekio. Tai nelogiška, nes kai ši laivo dalis parodoma stambiu planu, aiškiai matosi, kad skyrius buvo pradedamas naikinti nuo galo.

Laive daktaras Zimskis atskleidžia, kas yra projektas D.E.S.T.I.N.I. ir pasako, kad šio žodžio pabaigoje reikia rašyti “i”, o ne “y”. Žiurkė atsisėda prie savo kompiuterio ir bando surasti apie tai informacijos. Jis atsidaro interneto puslapį apie projektą “Destiny”. Žodžio pabaigoje parašyta “y”, o ne “i”.

Laivo kapitonė Rebeka (aktorė Hilary Swank) tikrai atspari karščiui: visi laive esantys “teranautai” nuo karščio smarkiai prakaituoja, tuo tarpu ant jos veido nesimato nė vieno prakaito lašelio!

Pačioje filmo pabaigoje, kai eina titrai, parodomas panoraminis Žemės vaizdas. Žemė sukasi į priešingą pusę!