...bet 2017 metais įvyko kai kas, ko neprognozavo niekas – filmas „Transformeriai: paskutinis riteris“ patyrė milžinišką finansinį fiasko, o taip pat buvo „sutryptas“ žiūrovų dėl idiotiškos ir nuobodžiai papasakotos istorijos. Po tokio šoko studijai teko apsvarstyti tolimesnę šios serijos ateitį, nes buvo aišku, kad žmonėms jau nėra įdomūs milžiniškų robotų iš kosmoso karai.

Taip 2018 metais pasirodė kuklus, bet itin žiūroviškas ir smagus visai šeimai skirtas filmas „Kamanė“, kuris savo kokybe pranoko beveik visus kitus originalaus „Transformerių“ filmo tęsinius, bet, deja, netapo kažkokiu dideliu hitu, tad tai galutinai palaidojo „Paramount Pictures“ planus tęsti šią seriją.

Akivaizdu buvo, jog tiesiog reikėjo laiko ir geros idėjos, kad žiūrovai ir vėl sugrįžtų į kino sales, todėl naujo „Transformerių“ filmo teko palaukti penkerius metus. Ir štai, turime naują filmą „Transformeriai. Žvėrių atgimimas“, kurio pamatu tapo legendinis bei nostalgiją daug kam sukeliantis animacinis serialas „Žvėrių karai“.

Apie ką mes čia…

1994 metais Brukline netikėtai susipažįsta buvęs karinės elektronikos ekspertas Nojus ir muziejuje dirbanti visokiausių artefaktų ieškotoja Elena, kuriems tenka atsidurti seno bei labai rimto konflikto tarp ateivių robotų epicentre. Kartu jie tampa ir artėjančios visam pasauliui grėsmės liudininkais, todėl jų pagalba yra be galo svarbi šioje autobotų lyderio Optimo Praimo vedamoje kovoje.

Kūrinio turinys

Ką gi, turime dar vieną „Transformerių“ filmą, kuris tampa dar vienu pagrindinės serijos šalutiniu projektu, arba, kitaip kalbant, priešistore. Kodėl? Na, nes visas veiksmas rutuliojasi praėjus septyneriems metams nuo „Kamanės“ įvykių.

Ir toks siužetinis sprendimas, mano nuomone, yra sveikintinas, nes sužinoti, kas vyko iki Optimo Praimo pažinties su Semu Vitvikiu (pagrindinis trilogijos veikėjas) irgi yra įdomu, o ir filmas „Kamanė“ buvo puikus serijos papildymas, todėl jo pratęsimu aš nuoširdžiai džiaugiuosi.

Be to, savo kokybe ši juosta smarkiai pranoksta tiek 2014, tiek 2017 metų filmus, nes pagaliau buvo pasistengta parašyti normalų ir ne tokį buką scenarijų. Taip, žinau, kad rašau apie „Transformerius“, bet, kaip bebūtų, vien sprogimais ir milžiniškų robotų susidūrimais žiūrovas negali būti sotus. Ypač dabar, kai kino industrijoje dominuoja komiksų ekranizacijos, kurios yra perpildytos efektingų veiksmo scenų.

Žinoma, didžiausiu šio naujo filmo cinkeliu tapo „Žvėrys“. Jeigu kas nežino, tai jų istorija buvo viena iš populiariausių tiek komiksuose, tiek žaislų linijoje, tiek animaciniame seriale, kurį daug kas jau iš dabartinių suaugusiųjų galėjo žiūrėti gūdžiais 90-aisiais.

Tada buvo dar nelabai išvystyta 3D animacijos technologija, todėl viskas atrodė dirbtinai, bet iš siužeto pusės buvo išties įdomu stebėti, kaip gi rutuliosis viena ar kita tam tikro personažo siužetinė linija. Ir galiu pasakyti, kad „Žvėrių“ istorija šiame naujame filme buvo pateikta išties pagirtinai, o kas svarbiausia – su pagarba pirmtakui ir esminei trilogijai.

Deja, šiuo atveju negaliu nieko „spoilinti“, bet prasitarsiu, kad bendras konfliktas ir šių robotų atsiradimas siužete buvo pateiktas išties įdomiai.

Deja, bet su kai kuriais personažais buvo šiek tiek nueita į lankas, o kartu daugelis iš jų nespinduliavo jokios charizmos. Tad iki trilogijos veikėjų ar net paskutinių dviejų ne itin vykusių filmų personažų šios istorijos dalyviams yra labai toli.

Kalbu, žinoma, apie žmones, nes robotai nieko naujo mums neparodė, ko mes nebūtume matę anksčiau. Tačiau jeigu jau užsiminiau, kad Optimo Praimo pasirodymas šiame filme buvo ganėtinai solidus ir dramatiškas, o tai išties intrigavo bei suteikė peržiūros metu savotiško jaudulio. Turime ir nemažai naujų robotų, kurie irgi vienaip ar kitaip sugebėjo patraukti dėmesį dėl savo keistų savybių ar nenuspėjamo elgesio.

Veiksmo filme pakankamai daug, tad nuobodžiauti peržiūros metu man tikrai neteko. Na, bet patys suprantate, kad tai yra „Transformeriai“ ir tokio tipo kine privalo būti veiksmas, tik ne visuomet jis suveikia. Prisiminkime nuobodžią ketvirtąją dalį. O čia viskas subalansuota taip, jog pramoga išgaunama maksimaliai gerai.

Tad jeigu Jums patinka tokio tipo filmai, manau, kad žiūrėdami šį naują filmą patirsite išties smagius įspūdžius. Ir nors filmas neprilygsta 2007 metais pasirodžiusiam pirmtakui, jis pranoksta beveik visas kitas dalis, o tai, mano nuomone, yra tikrai neblogas žingsnis į priekį šioje serijoje.

Techninė juostos pusė

Kalbant apie specialiuosius efektus, manau, kad šios juostos kūrėjai nelabai norėjo stengtis ir kūrė viską pagal tą patį šabloną, kuris buvo pristatytas prieš gerus šešiolika metų pirmajame filme. Tad ekrane mes turime labai daug CGI, kuris kartais atrodo pernelyg kartoninis ir netikroviškas, bet kai kuriais momentais gniaužia kvapą. Todėl pasimėgauti reginiu tikrai galima, bet kai kuriais momentais, deja, teks vartyti akis.

Iš kitų techninės dalies aspektų galėčiau paminėti išties puikų kameros darbą, kokybišką ir dinamišką veiksmą palaikantį vaizdo montažą ir, aišku, smagų garso takelį, kuris sukūrė ekrane išties didingą, epišką ir nuotykiais alsuojančią atmosferą. Meninis apipavidalinimas ir produkcijos dizainas identiškas kitiems serijos projektams, todėl čia nieko naujo nepamatysime.

Aktorių kolektyvinis darbas

Vaidyba filme nėra tokia jau ir prasta. Bent jau palyginus su penktuoju ir ketvirtuoju filmais, čia viskas yra tikrai žymiai geriau, deja, tik patys aktoriai nespinduliavo jokia charizma, dėl ko jų įkūnyti personažai buvo tokie blankūs. Tačiau, kaip jau minėjau, vaidinti jie tikrai sugebėjo, todėl patikėti tuo, ką jie veikė ekrane, nebuvo taip ir sunku.

O filme pagrindiniuose vaidmenyse turime Anthony‘į Ramosą, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez, Tobe‘į Nwigwe‘ą ir Michaelą Kelly‘į. Taip pat išgirsti galime Pete‘ą Davidsoną, Peterį Culleną, Lizą Koshy, Michelle Yeoh, Peterį Dinklage‘ą, Roną Perlmaną ir Johną DiMaggio, kurie savo balsus paskolino robotams.

Verdiktas

„Transformeriai. Žvėrių atgimimas“ – žymiai geresnis tiek savo scenarijumi, tiek vystoma istorija ir dinamiškai pateiktu veiksmu už paskutinius du Michaelo Bay‘aus surežisuotus serijos projektus filmas, kuris sugeba suteikti ne tik neprailgstančią ir smagią pramogą kino salėje, bet tuo pačiu dar ir sukelti nostalgiją 90-ųjų animaciniam serialui.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją