Apie ką mes čia...

Du vyresnio amžiaus vyrai – Semas ir Taskeris nori įgyvendinti savo svajonę pakeliauti po Didžiąją Britaniją. Šios kelionės tikslu tampa dar ir tai, jog Taskeris palaipsniui praranda atmintį ir visai netrukus jis išvis sunkiai atpažins savo mylimąjį Semą, dėl ko vyrai nori paskutinį kartą pasimėgauti romantiškomis akimirkomis. Ar jiems pavyks iš naujo atrasti gyvenimo džiaugsmą? Ar visgi ši kelionė taps paskutinėmis jų bendromis atostogomis? Laikas parodys.

Kūrinio turinys

Man labai patinka jautrios meilės istorijos apie brandžių žmonių santykius, dėl to dažniausiai pasirenku būtent tokio pobūdžio pasakojimus, o ne pernelyg nulaižytas istorijas apie begalinę dviejų dar gyvenimo nemačiusių jaunuolių meilę. Todėl kai tik pamačiau, kad 2020 metai mus palepins LGBTQ+ temos filmu „Supernova“, su nekantrumu laukiau premjeros. Ir pagaliau turėjau progą jį įvertinti. Tiesa, tą padariau nusipirkęs licencinį DVD, bet jau planuoju apsilankymą kino salėje.

Tai yra savotiškas kelio filmas, kuriame nagrinėjama dviejų suaugusių žmonių santykių istorija ir jų romantiškų jausmų atgaivinimas žvelgiant itin nepalankiai situacijai tiesiai į akis. Todėl žiūrovui čia pateikiama prasmingais dialogais papuošta, nors ir labai paprastai atrodanti, drama, kuri tuo pačiu spinduliuoja estetiškumu ir natūralumu. Tad tikrai nesunku patikėti tuo, kas vyksta ekrane, nes toks ir yra tas gyvenimas – kupinas staigmenų, skausmo ir, kartais, džiaugsmo.

Taip pat, mano nuomone, labai gerai buvo išreikšti ir pagrindiniai personažai, kurie tapo šios istorijos esminiu ramsčiu. Jie greitai atsiskleidė kaip įdomios ir jautrios asmenybės, tad juos visiškai nesunku pamilti. Būtent tai ir privertė peržiūros metu ne vieną kartą jaudintis dėl to, kas tarp jų vyko.

Filmas nėra ilgas, todėl nemanau, kad teks kam nors nuobodžiauti, nes pokalbiai čia ima viršų ir jokio papildomo veiksmo ar judriau vystomo siužeto nenusimato. Pabrėžiau tą, nes kai kuriems žmonėms tiesiog nepatinka pokalbiais paremti pasakojimai.

Techninė juostos pusė

Techniškai juosta atrodo labai gerai. Nemanau, kad verta gilintis į tokius niuansus kaip kameros darbas, meninis apipavidalinimas ar garso takelis, nes viskas šiame filme buvo atlikta preciziškai ir maloniai tiek akims, tiek ir ausims. Bet labiausiai man patiko vaizdo montažas, kuris leido nuo pat pirmų akimirkų pasinerti į šią meilės istoriją.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kas jau kas, bet aktorių Colino Firtho ir Stanley‘io Tuccio duetas spinduliavo charizma ir be galo gera vaidyba. Ekrane išvystame tikrą gyvenimą. Be to, tarp jų jautėsi ir chemija, kuri taip pat prisidėjo prie to tikrumo, kurį mes gavome peržiūros metu. Tad mano komplimentai šiems ponams. Tai vieni geriausių šių aktorių vaidmenų per kelerius pastaruosius metus.

Verdiktas

„Supernova“ – filmas apie tikrus, nuoširdžius ir be galo jausmingus dviejų brandaus amžiaus vyrų santykius, kurie paremti pagarba ir pasitikėjimu. Todėl kas mėgsta rimtas ir tikras dramas apie meilę, kas žavisi aktorių Colino Firtho bei Stanley‘io Tuccio vaidyba ir kam LGBTQ+ tema nekelia diskomforto, ši juosta, manau, tikrai paliks itin gerą įspūdį.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)