Pabėgusi iš Mėnulio šventovės Lara Kroft įpjauna savo ranką, kad krauju priviliotų ryklį. Iš tiesų jai nereikėjo to daryti, nes kraujas ir taip bėgo iš jos sužeistos kojos.

Luna yra romėnų mėnulio deivės vardas. Aleksandras Didysis šventyklą turėjo skirti graikų mėnulio deivei Selenei.

Filmo pradžioje, bėgdama iš Mėnulio šventovės, Lara krauju privilioja ryklį. Kai jie susiduria vienas priešais kitą, ryklys suurzgia. Įdomu, kiek ryklių gali urzgti?

Kai Lara jodinėja žirgu ir šaudo į taikinius, ji apsisuka ir iš nugaros šauna į paskutinį taikinį. Tuo metu danguje pasirodo malūnsparnis. Kai kamera vėl parodo ant žirgo jojančią kapų plėšikę, kadro fone esantis taikinys yra visiškai nepažeistas strėlės.

Griežti Honkongo miesto įstatymai draudžia nešiotis ginklus, nes už tai jiems gręsia didelės bausmės, tad filme atrodo nerealiai, kai visi “blogiečiai” ir pati kapų plėšikė nešiojasi su savimi ginklus.

Vienoje iš filmo scenų Lara Kroft su savo draugu įspūdingu būdu pabėga nuo juos persekiojančių priešų: virve nučiuožia nuo kalno kabodami žemyn galva. Kai ji dar tik bėga prie virvės, į uodegą surišti Laros plaukai laisvai juda. Kai ji čiuožia virve žemyn, galima pastebėti, kad plaukų uodega yra apvyniota keliomis juostomis. Nusileidus ant žemės, Laros plaukai jau nebėra surišti.

Honkonge esančioje laboratorijoje už stalo pasislėpusi Lara Kroft bando apsiginti nuo priešo. Kai kamera iš arti parodo jos veidą, matosi, kad jis išteptas krauju, tačiau kai Lara atsistoja, ant veido nėra jokios kraujo žymės.

Vienas iš labiausiai kvapą gniaužiančių filmo triukų – neįtikėtinas Laros ir Terio pabėgimas nušokant nuo dangoraižio stogo. Prieš šuolį jie yra apsivilkę normalų, žiūrovams įprastą kostiumą. Šuolio metu, krentant ore, jų kojas jungia geltona medžiaga. Kai jie nusileidžia ant žemės, jokios kojas jungiančios medžiagos nėra, ir aktoriai gali laisvai vaikščioti.

Dangoraižis, nuo kurio nušoko Lara Kroft su savo draugu, yra Centrinis CBD pastatas Honkonge. Tačiau į šio pastato viršų jie pakilo liftu, kuris yra viename iš Honkongo priemiesčių Causeway Bay esančiame prekybos centre.

Vairuodama džipą per Afrikos lygumas Lara važiuoja per vandenį ir purvą. Kai ji pagaliau pasiekia savo kelionės tikslą, ant džipo nematyti nė vienos purvo dėmelės.

Filmo pabaigoje, kai Teris ir Lara kalbasi apie “Gyvybės lopšį”, Teris trenkia jai, nes Lara neleidžia pasiimti Pandoros skrynios. Kai po smūgio Lara žengia žingsnį atgal, galima pamatyti, kad jos lūpa yra sužeista. Tada kamera greit parodo Terį, o po to vėl Larą, tačiau jos lūpa visiškai sveika.

Finalinėje filmo scenoje Laros smilkinys ir skruostas yra įbėžti. Kiekviename skirtingame kadre šie įbėžimai “keičia” vietą.