Apie ką mes čia…

Gavusi gimtadienio proga pikantišką dovaną – striptizą, Džina nelabai yra tuo patenkinta, nes jos galvoje sukasi ne mintys apie malonumus, o buitinio pobūdžio problemos. Todėl vietoje viliotinio, ji priverčia į jos namus atvykusį striptizo šokėją atlikti už ją kai kuriuos namų ruošos darbus. Matydama tai, kaip raumeningas gražuolis prakaituoja, moteris suvokia, kad iš to gali gautis visai neblogas verslas, todėl įkvėpta šia idėja, ji nusprendžia įkurti įmonę, kuri už tam tikrą atlygį moterims teiks tokias seksualias paslaugas.

Kūrinio turinys

Žinote, kartais yra smagu, kad kino teatro repertuarus paįvairina tokio pobūdžio komedijos, kurios gal ir nedvelkia originaliai atrodančiu siužetu, bet užtat puikiai sugeba pritraukti dėmesį ir tuo pačiu suteikti žiūrovui lengvą bei visiškai neprailgstančią pramogą kino salėje. Ypač dabar, kai už lango lietus, o kino teatrai leidžia nuo jo pasislėpti.

Kaip jau užsiminiau, juostos siužetas nėra šviežias, bet, tuo pačiu, jis sugeba nenusibosti ir kartu išties neblogai pristatytomis kuriozinėmis situacijomis pralinksminti komedijos žanro gerbėjus. Ir jeigu galvojate, kad tai yra dar viena lėkšta komedija, tai čia tikrai suklysite, nes tai ne klišinė amerikiečių produkcija, o australų kinas, kuris pasižymi šiek tiek estetiškesniais komediniais elementais ir labiau rafinuotais juokeliais.

Todėl šiuo atveju sulyginčiau „Kaip patenkinti moterį“ su tokiais šauniais britiškos komedijos pavyzdžiais, kaip „Striptizo ereliai“ ar „Kalendoriaus merginos“. Ir čia kalbu ne apie turinį, o apie patį komedijos pateikimą.

Humoro filme tikrai netrūksta, o ir juokingų epizodų, kurie privers nuoširdžiai juoktis, pakankamai daug. Bet ir be šmaikščių momentų filmas sugeba įtraukti ir dėl kelių draminių siužetinės linijos aspektų, kurie, beje, daug kam iš mūsų gali asocijuotis su tabu temomis. Deja, nenoriu aš čia atskleisti, apie ką kalbu, bet užsiminsiu, jog šiame filme nemažai dėmesio yra skirta buitinei rutinai, asmeninės laimės paieškai bei žmogiškiems poreikiams, todėl susimąstyti netgi apie kai kuriuos gyvenimo niuansus peržiūros metu irgi bus galima.

Bet čia toks priedas, kad žiūrovas turėtų po filmo apie ką pagalvoti, o ne vien bukai stebėtų jokio moralo neturinčias kuriozines situacijas. Prie viso to pridėkime dar ir neblogai atskleistus personažus bei solidžiu pliusu šiai istorijai tapusią įtikinamą dramaturgiją.

Apibendrindamas pasakysiu, jog turėjau tikrai smagų laiką kine, to linkiu ir Jums. Nes vasaros metu kaip tik ir norisi žiūrėti tokius lengvus filmus, o rimtus bei slegiančius kino projektus palikti niūriai šaltam rudeniui.

Techninė juostos pusė

Daug kalbėti apie šios juostos techninius momentus nereikia, nes tai labai standartinis ir visiškai niekuo neišsiskiriantis projektas. Operatoriaus darbas, vaizdo ir garso montažas, meninis apipavidalinimas ir standartinis tokio tipo komedijoms garso takelis nenuvilia. Filmas žiūrisi maloniai, todėl tenka tik pasidžiaugti dėl jo tvarkingos techninės dalies.

Aktorių kolektyvinis darbas

Aktoriai šiam filmui parinkti tikrai neblogai, todėl su kiekvienam iš jų patikėtu vaidmeniu jie susitvarkė puikiai. Pagrindiniuose šios juostos vaidmenyse galime pamatyti Sally Phillips, Caroline Brazier, Alexanderį Englandą, Mylesą Pollardą, Tesmą Walton ir Ericą Thompsoną.

Verdiktas

„Kaip patenkinti moterį“ – labai lengvas savo pateikimu, šmaikštumo nestokojantis, paprastas ir neįpareigojančią pramogą kino salėje dovanojantis komedijinis projektas, kuris puikiai tinka atsivėsinimui kino salėje karštą vasaros dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją