„Vakar apie 22.30 val. sostinėje, Antakalnio mikrorajone , buvo pavogtas krovininis baltos spalvos mikroautobusas „Mercedes Benz Sprinter“, mikroautobusas dingo iš namo kiemo, Gražinos g. Automobilio valst. Numeris – HZE 501. Automobilyje buvo daugybė filmo rekvizitų, 8-ojo dešimtmečio daiktų. Policija šiuo metu atlieka tyrimą. Asmenis, pastebėjusius mikroautobusą, galinčius žinoti, kur jis galėtų būti, prašome – praneškite policijai tel. Nr. 8687 19133 arba parašykite mums šioje paskyroje. Nelikite abejingi“, – toks skelbimas penktadienį buvo paviešintas filmo „Emilija“ feisbuko paskyroje.

Filmo "Emilija" kūrėjų autobusiukas

D. Ulvydo filmas nukels įpraėjusio amžiaus aštuntąjį dešimtmetį, kai po Romo Kalantos susideginimo, į gatves išėjo tūkstančiai žmonių ginti savo laisvę. O žmonės kasdien turėjo rinktis tarp sovietinės realybės ir žmogiškojo orumo, tarp melo ir tiesos.

Patikėję filmo idėja ir išgirdę režisieriaus kvietimą, žmonės masiškai registravosi filmuotis masinėse scenose. Filmo atrankos agentūrą pasiekė anketos iš įvairiausių Lietuvos miestų. Į filmavimą atskrido net šiuo metu užsienyje gyvenantys kauniečiai ir senosios kartos lietuvių išeiviai.

Filmo dailininkai kurį laiką darbavosi laikinojoje sostinėje, čia atkūrė aštuntajame dešimtmetyje veikusių parduotuvių vitrinas, Kauno dramos teatro fasadinį įėjimą. „Ar vėl ėmė veikti senasis gastronomas?“ – klausė ne vienas filmavimo metu pro šalį ėjęs kaunietis. „Kauno žmonės pademonstravo ne tik solidarumą masiškai registruodamiesi filmuotis kine, pasakojančiame apie svarbius Lietuvai įvykius kelyje į laisvę, bet ir supratingumą, kai po jų langais ir gatvėse vyko paruošiamieji filmavimo darbai“, – sakė filmo prodiuserė Živilė Gallego.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)