Naujuoju „DC“ komiksais įkvėptu studijos darbu tapo į kino ekranus atkeliavęs Samo Levine‘o bei Jaredo Sterno režisuotas hitas „DC Superaugintinių lyga“. Ar šis animacinis projektas irgi su laiku taps „DC“ animacijos klasika?

Apie ką mes čia…

Patekęs į nelaisvę pas Leksą Lutorį, Supermenas kartu su savo ištikimais „Teisingumo lygai“ priklausančiais bendražygiais yra priversti laukti pagalbos ne iš ko kito, o iš Supermeno šuns Kripto, kuris nusprendžia pats suburti superaugintinių komandą ir su ja išvaduoti savo šeimininką.

Kūrinio turinys

Pirmoje pastraipoje užsiminiau, kad studijai „Warner Bros.“ gerai sekasi ekranizuoti „DC“ komiksus animaciniame pavidale ir čia jie gerokai lenkia nevykusius „Marvel“ filmukus, bet su vaidybiniais filmais yra visiškai atvirkštinis variantas. Pats esu žiūrėjęs dešimtis puikių „DC“ komiksais paremtų filmukų, o kai kurie iš jų net puikuojasi geriausių mano matytų per visą gyvenimą animacinių filmų dvidešimtuko sąraše.

Kodėl? Nes jų dramaturgija, netikėti siužetiniai sprendimai bei paliestos gilios temos pavergia bei leidžia patirti ne tik puikią pramogą, bet dar ir priverčia tam tikrais momentais susimąstyti. Bet su šiuo animaciniu filmuku yra viskas šiek tiek kitaip, nors jis man tikrai patiko kaip lengva, neprailgstanti ir neįpareigojanti pramoga.

Didžiausias šios juostos pliusas – banalus, bet kartu šypseną sugebantis sukelti humoras, kuris, nors ir yra labiau pritaikytas paaugliams bei kažkiek jaunesniems žiūrovams, bet kartu visiškai tinkamai panaudotas konkrečiose vietose, dėl ko peržiūra nepavirsta į netinkamų juokelių šou. Ypatingai, kai kalbama apie tuos „tualetinio humoro“ stiliaus pokštus, kurie čia tiko atsižvelgus į bendrą šios istorijos kontekstą.

Tačiau pats siužetas ir jo pateikimas yra labai supaprastintas ir netgi, sakyčiau, visiškai klišinis, bet tai nereiškia, kad su „DC“ visata čia buvo pasielgta neapdairiai. Manau, kad visi svarbiausi šių komiksų niuansai ekrane buvo pristatyti pagarbiai, bet kartu, nieko naujo ar išradingo kūrėjams nepavyko pateikti.

Užtat šiame animaciniame projekte netrūksta gerai ir efektingai pristatyto veiksmo, todėl „DC Superaugintinių lygą“ galima laisvai pozicionuoti kaip tikrą animacinį blokbasterį, kuris turi ne vieną kietą momentą.

Tad gal šis filmas ir nėra pats išradingiausias, įspūdingiausias ar įdomiausias savo siužetu, bet jis puikiai vykdo lengvos pramogos misiją, kuria turėtų būti patenkinti tiek mažesni, tiek ir vyresni superherojų mylėtojai

Techninė juostos pusė

Animacija filmuke labai kokybiška. Matosi, kad nebuvo pagailėta pinigų, todėl visas detalumas, spalvos, dizainas atrodo labai pagirtinai. O ir fone skambanti muzika taip pat šauniai perteikia superherojišką atmosferą. Vien ko vertas kultinis roko grupės Survivor hitas „Eye of the Tiger“ ar muzikos legendų Queen šedevras „We Will Rock You“. Ir čia tik maža dalis viso to muzikinio gėrio, kuris nugulė šiame filme.

Aktorių kolektyvinis darbas

O čia jau yra dilema. Nes aš patarčiau rinktis originalo kalbą, nes tada galėsite išgirsti tokių charizmos nestokojančių aktorių balsus kaip Dwayne‘as Johnsonas-Uola ir Kevinas Hartas. Be jų dar įgarsinime dalyvavo Johnas Krasinskis, Natasha Lyonne, Diego Luna, Keanu Reevesas, Benas Schwartzas, Kate McKinnon, Olivia Wilde ir daug kitų žinomų aktorių.

Kalbant apie lietuvišką dubliažą, tai jis irgi kokybiškas, bet visgi nesugebantis perduoti tos energijos, kuria savo personažus užkrėtė mano paminėti Holivudo žvaigždūnai.

Verdiktas

„DC Superaugintinių lyga“ – pakankamai smagus, juokingų situacijų kupinas, lengvai perteiktas ir neprailgstančią pramogą suteikiantis animacinis „DC“ komiksais įkvėptas projektas. Ir nors šis filmukas neprilygsta tokiems šedevrams kaip „Betmenas. Po raudonu gaubtu“ ar „Betmenas. Fantasmo kaukė“, bet visgi jis turi savitą cinkelį, kuris išties traukia prie ekrano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją