Tikrieji kino filmo gerbėjai žino, jog tai nereiškia, kad Haris mėgsta persirenginėti moteriškais drabužiais, tiesiog tai yra vienas iš jo draugų, apsimetantis berniuku burtininku.

Pirmajame kino filmo epizode Haris turi būti pervežtas iš savo dėdės ir tetos namų, kuriuose yra saugomas nuo priešo lordo Voldemorto, į kitą vietą.

Šiandien Danijoje, gimtajame Christiano Anderseno Odensės mieste, knygų autorei J. K. Rowling princesė Marie įteiks H.C. Andersono literatūros premiją.

J. K. Rowling, kuri pardavė daugiau kaip 400 mln. knygų apie Harį Poterį egzempliorių visame pasaulyje, yra pirmoji, kuriai bus įteikta 500 tūkst. kronų (232 tūkst.litų) premija.

Ši premija yra skiriama asmeniui, kuris gali būti lyginamas su H. C. Andersenu, per savo gyvenimą parašiusiu daugiau nei 160 pasakų ir eilėraščių.

J.K. Rowling teigė, kad tokių klasika tapusių pasakų, kaip „Mažoji undinėlė” ir „Bjaurusis ančiukas”, autorius „sukūrė nesunaikinamus, amžinus veikėjus”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją