Ankstesnį panašų rekordą buvo pasiekęs filmas "Šrekas-2", kuris 400 mln. JAV dolerių surinko per 43 dienas.

"Betmenas: tamsos riteris" pagal surinktas lėšas aplenkė dar vieną garsiąją kino juostą "Mumija: drakono imperatoriaus kapas", kurios premjera buvo parodyta praėjusį savaitgalį. Bilietų į šį filmą JAV ir Kanadoje buvo parduota už 42,5 mln. JAV dolerių.

Kino juosta "Betmenas: tamsos riteris" jau yra pasiekusi ne vieną įspūdingą rekordą JAV. Per pirmąsias šio filmo demonstravimo 10 dienų buvo parduota bilietų už 314,2 mln. JAV dolerių. Taigi šis filmas tapo pirmuoju filmu JAV kinematografijos istorijoje, peržengęs 300 mln. JAV dolerių slenkstį per 10 dienų.

Ankstesnis šio tipo rekordas priklausė filmui "Karibų piratai: numirėlio skrynia", kuris 2006 m. vasarą per 16 dienų surinko 300 mln. JAV dolerių.

Prognozuojama, kad iki mėnesio pabaigos "Betmenas: tamsos riteris" Šiaurės Amerikoje surinks per 500 mln. JAV dolerių.

Už JAV ir Kanados ribų "Betmenas: tamsos riteris" jau surinko 202,5 mln. JAV dolerių. Per praėjusį savaitgalį šios kino juostos premjera vyko Rusijoje, Kinijoje ir Prancūzijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją