J.Batemanas – vienas tų Holivudo aktorių, kurie savu kailiu yra patyrę, kokia permaininga būna sekmė ir šlovė. Po stulbinamos karjeros devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje, aktorius teigė net dešimtmetį kankinęsis be vaidmenų ir iš nevilties pasidavęs priklausomybėms.

Šiandien 45-erių J.Batemanas sėkmingai vedęs, jo karjera stabili, tačiau vyras nepamiršo savo praeities nuosmukių, apie kuriuos pats viešai prisipažino. Komedijos „Kaip atsikratyti boso 2“ premjeros proga kviečiame sužinoti apie aktoriaus klystkelius ir kitas įdomias jo gyvenimo bei karjeros detales.

Aktoriaus ūgis – 180 cm.

J. Batemano motina Victoria Elizabeth Bateman – anglė, buvusi stiuardesė, o tėvas Kentas Batemanas – aktorius, scenaristas ir režisierius. Būtent tėvas buvo J. Batemano vadybininkas iki kol aktoriui suėjo 20 metų, tuomet Jasonas su juo nutraukė darbo santykius. Vyresnioji Jasono sesuo Justine taip pat yra aktorė.

Polinkį į aktorystę Jasonas pajuto būdamas 10-ies, kai atlydėjo draugą į edukacinio filmo aktorių atranką ir režisierius pasiūlė jam pačiam perskaityti tekstą.

Būdamas 12-os J.Batemanas debiutavo televizijoje suvaidinęs Džeimsą Kuperį Ingalsą populiariame televizijos seriale „Namelis prerijose“.

Aktorius tapo jauniausių Amerikos režisierių gildijos režisieriumi po to, kai būdamas 18-os režisavo tris populiaraus serialo „Valerie“, dar vadinto „The Hogan Family“, serijas.

J.Batemanas „The Howard Stern Show“ prisipažino, kad pirmąsyk su mergina pasimylėjo 15-os, o 16-os pradėjo lankytis vakarėliuose ir vartoti alkoholį. „Anksti panorau daryti dalykus, kurie skirti suaugusiems. Turėjau apsiraminti, nes mąstydavau taip: „Jei man nelinksma vaidinant, pasilinksminsiu gerdamas.“ Taip pat žiniasklaidoje nurodoma, kad dešimtajame dešimtmetyje aktorius nevengė ir narkotikų.

Anot aktoriaus, jo karjeros kryžiumi tapo ypač nesėkmingas 1987-ųjų filmas „Teen Wolf Too“.

Pasak J. Batemano, jaunystėje jis nemokėjo tvarkyti savo finansų – neretai pasisiūlydavo sumokėti bare už bičiulius net tada, kai jam niekas nebesiūlė vaidmenų.

Nauju karjeros pakilimu J. Batemanui tapo vaidmuo kultiniame televizijos seriale „Arrested Development“ 2003-aisiais.

Nuo 2001-ųjų J. Batemanas yra vedęs žymaus kanadiečių dainininko ir aktoriaus Paulo Ankos dukrą, aktorę Amandą Anką. Jiedu augina dvi dukteris – 2006-aisiais gimusią Francescą Norą ir 2012-ųjų gimimo Maple Sylvie.

J. Batemanas išsižadėjo alkoholio daugiau kaip prieš dešimtmetį.

2005-ųjų pabaigoje aktoriui buvo atlikta operacija, kurios iš jo gerklės gleivinės buvo pašalintas gerybinis polipas.

Aktorius 1987-aisiais laimėjo kasmetines garsenybių lenktynes „Toyota Pro/Celebrity Race“, kurios yra žinomo lenktynių sporto mėgėjų ir profesionalų renginio Long Beach Grand Prix, dalis.

J.Batemanas yra aistringas Los Andželo beisbolo komandos „Dodgers“ gerbėjas, jos atributika puoštus drabužius aktorius net vilkėjo 2008-ųjų filme „Hankokas“ (angl. „Hancock“).

Aktorius mėgsta važinėtis dviračiu ir bėgioti. Jis teigia kasdien nubėgantis vidutiniškai penkias mylias. Laiką, kai bėgioja, jis vadina savo meditacija.

Nuo 1995-ųjų J.Batemanas bičiuliaujasi su Jennifer Aniston. Jie susipažino su draugais išvykę į slidinėjimo atostogas Aspene.

J. Batemano kino kompanija yra pavadinta „F+A Productions“ jo dukros Francescos ir žmonos Amandos garbei.

Mėgstamiausias aktoriaus filmas – Paulo Thomaso Andersono režisuotas 2007-ųjų „Bus kraujo“ (angl. „There Will Be Blood“) su Danieliu Day-Lewisu.

J.Batemanas apie moteris: „Visada bus karštesnė, seksualesnė ar tiesiog kita mergina. Tačiau jei nori būti vyras, jei nori būti tėvas, privalai išsirinkti vieną. Mano gyvenime ilgiausiai trukę santykiai – draugystės. Manęs vyrai netraukia, tad susiradau draugę, kuri man būtų seksualiai patraukli ir pasiūliau jai už manęs tekėti. Tikriausiai dėl to esame taip ilgai kartu.“

Apie homoseksualius asmenis: „Manau, kad gėjai yra protingi. Esu matęs daugybę kietų heteroseksualių vyrukų, kurie – tikri idiotai. O su gėjais devynis kartus iš dešimties bent galima protingai pabendrauti.“

Naujojoje komedijoje „Kaip atsikratyti boso 2“ J. Batemanas suvaidino pirmajame filme jau pasirodžiusį vyruką vardu Nikas. Būtent jis – vienas iš trijulės, kadaise sumaniusios išsivaduoti iš viršininkų priespaudos, o šįsyk nutarusios skriaudikui atlyginti dar radikalesnėmis priemonėmis. Filme žiūrovai išvys stulbinantį talentingų aktorių būrį. Prie J.Batemano ekrane prisijungė Jasonas Sudeikis, Jennifer Aniston, Kevinas Spacey, Charlie Day, Jamie Foxxas, Christophas Waltzas ir Chrisas Pine‘as.

Iki ašarų juoktis priversianti komedija „Kaip atsikratyti boso 2“ Lietuvą pasieks lapkričio 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją