Artėjant puikia ilgojo savaitgalio pramoga tapsiančio filmo „Mačetė žudo“ premjerai, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie grėsmingąjį Mačetę įkūnijusį aktorių Danny Trejo.

Nors efektingam aktoriui jau 69-eri, jis atrodo gerokai jaunesnis ir yra puikios fizinės formos.

Los Andžele gimusio aktoriaus vardas pase – ne Danny, o Dan. Jo pravardė – The Mayor.

D.Trejo iš tiesų yra nedidelio, tik 170 cm ūgio.

Aktoriaus praeitis tamsi – būdamas paaugliu jis buvo nusikaltėlis ir buvo priklausomas nuo narkotikų. Jaunystėje, septintajame dešimtmetyje, D.Trejo vis patekdavo į kalėjimą. Jo bausmės su pertraukomis truko apie 11 metų.

Kalėdamas San Quentino kalėjime D.Trejo laimėjo bokso čempionatus net dviejose svorio kategorijose.

D.Trejo kalėjo už ginkluotą apiplėšimą ir su narkotikais susijusius nusikaltimus. Jis sėkmingai įveikė vadinamąją 12-os žingsnių reabilitacijos programą, kuri pakeitė jo gyvenimą.

Anoniminiame asmenų, priklausomų nuo kokaino, susitikime 1985-aisiais D.Trejo susipažino su jaunu vyru, kuris padėjo jam atsidurti 1985-ųjų filmo „Runaway Train“ filmavimo aikštelėje. Ten tatuiruotajam Danny tuoj pat buvo pasiūlytas vieno iš kalinių vaidmuo.

Įdomu tai, kad vienas filmo „Runaway Train“ scenaristų taip pat buvo kalėjęs San Quentino kalėjime, tad jis prisiminė D.Trejo boksininko gabumus. Naujai iškeptam aktoriui buvo pasiūlyta 350 JAV dolerių per dieną už tai, kad jis pamokys kitus aktorius boksuotis.

D.Trejo yra vedęs Debbie Shreve nuo 1997-ųjų, tačiau pora yra pateikusi dokumentus skyryboms. Pateikiami skirtingi duomenys apie tai, kiek vaikų turi aktorius – kai kur nurodoma, kad keturis – visus iš ankstesnių santykių, kitur – penkis arba du.

Vienas ryškiausių D.Trejo skiriamųjų ženklų – milžiniška moters su sombreru tatuiruotė ant jo krūtinės. Ją galima išvysti praktiškai visuose filmuose, kuriuose aktorius vaidina.

Filmuose D.Trejo kone visuomet tenka nusikaltėlių, žudikų ar kalinių vaidmenys, jis yra dažnas režisieriaus R.Rodriguezo bendradarbis.

Aktorius nesiskiria su charakteringais ūsais ir ilgais plaukais, kuriuos dažnai susiriša į uodegą.

D.Trejo vadinamas vienu lengviausiai atpažįstamų aktorių per visą kino istoriją.

Aktorius yra vienas produktyviausių Amerikos kino industrijoje nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios jis kasmet nusifilmuodavo bent 4-iuose filmuose, vien 2002-aisiais jis nusifilmavo net 9-iuose.

D.Trejo herojus 1995-ųjų filme „Karštis“ (angl. „Heat“) buvo pavadintas Trejo.

D.Trejo yra vienintelis aktorius, pasirodęs visuose trijuose „Nuo sutemų iki aušros“ (angl. „From Dusk Till Dawn“) filmuose.

D.Trejo ir režisierius Robertas Rodriguezas yra antros eilės pusbroliai. Tačiau apie tai jie sužinojo tik kartu dirbdami prie 1995-ųjų filmo „Desperado“.

Aktoriaus herojai R.Rodriguezo filmuose dažnai yra pavadinami šaltųjų ginklų vardais, ryškiausias pavyzdys – Mačetė.

D.Trejo buvo svarstomas detektyvo vaidmeniui seriale „Tvarka ir įstatymas“.

2011-aisiais D.Trejo viešai pasakė, kad yra blaivus jau 42-ejus metus.

D.Trejo yra pasirodęs daugybėje muzikinių vaizdo klipų, pavyzdžiui, reperio Tech N9ne singlo „Like Yeah“, grupės „Rehab“ dainos „Bartender“, grupės „Jonas Brothers“ dainos „Burnin‘ Up“, „Sepultura“ kūrinio „Attitude“ ir t.t.

Meksikos alternatyvaus roko grupė „Plastilina Mosh“ aktoriaus garbei yra sukūrusi dainą „Danny Trejo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)