"Tai netikėtumas... Turiu pasakyti, kad tai tikras malonumas", - auditorijai sakė C.Eastwoodas, kuriam Amerikos režisierių gildijos apdovanojimą įteikė Stevenas Spielbergas.

74 metų C.Eastwoodas įveikė kitą favoritą - Martiną Scorsese, kuris gildijos apdovanojimams buvo nominuotas net šešis kartus, įskaitant 1976-uosius, už filmą "Taksi vairuotojas" (Taxi Driver), ir 1980-uosius, už "Įsiutusį bulių" (Raging Bull), bet taip niekada ir nelaimėjo.

M.Scorsese filmas "Aviatorius" (The Aviator) apie milijardierių Howardą Hughesą šiemet gavo daugiausiai - 11 - "Oskarų" nominacijų. "Mergina, verta milijono", gavo septynias nominacijas, kaip ir drama "Niekados šalies beieškant" (Finding Neverland), pasakojanti apie tai, kaip buvo parašytas "Piteris Penas".

Šiemetinės varžybos dėl "Oskarų" taip pat laikomos šių dviejų režisierių veteranų kova. M.Scorsese dar nėra laimėjęs "Oskaro", o C.Eastwoodas geriausio režisieriaus kategorijos "Oskarą" gavo už savo 1992-ųjų juostą "Tas, kuriam nebuvo atleista" (Unforgiven).

Amerikos režisierių gildijos dokumentinių juostų kategorijoje režisierius Michaelas Moore'as, kuris buvo laikomas favoritu dėl savo prieštaringai vertinamos politinės satyros "9/11 pagal Farenheitą" (Farenheit 9/11), pralaimėjo mongolei Byambasuren Davaai ir italui Luigi Falorni, pastačiusiems filmą apie klajoklių gyvenimą Gobio dykumoje "Verkiančio kupranugario istorija" (The Story of a Weeping Camel).

Režisierių gildijos apdovanojimų laureatai geriausio režisieriaus "Oskarus" gavo 51 kartą per 57 metus, todėl šie apdovanojimai yra svarbūs "Oskarų" pranašai.

"Oskarai", kurių nominacijos buvo paskelbtos anksčiau šią savaitę, bus įteikti vasario 27 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją