Šis festivalis – tikra šventė skaitantiems, rašantiems ir besidomintiems vaikų ir jaunimo literatūra. Į savaitės renginius atvyksta trys populiarios šiuolaikinės vaikų ir jaunimo knygų autorės iš Šiaurės šalių.

Tai suomių rašytoja Marja-Leena Tiainen, švedų autorė Anna-Karin Eurelius ir islandų rašytoja Kristin Steinsdottir. Šį rudenį lietuvių kalba išleistos švedų rašytojos A.K. Eurelius knyga „Madona Svenson“, islandės K. Steinsdottir „Spurgos ir karis“ bei „Antis ir vilkai“, kurią parašė suomių rašytoja M.L. Tiainen.

Literatūros savaitės „Draugai iš šiaurės“ metu, šalia gausybės kitų renginių, moksleiviai kviečiami dalyvauti kino dirbtuvėse, kurios vyks spalio 14 d. Vilniuje. Šiaurės ministrų taryba, bendradarbiaudama su VŠĮ „Vaizdų kultūros studija“, kviečia 10 -14 metų moksleivius į animacijos dirbtuves ir 14 – 16 metų moksleivius į kino scenarijaus rašymo dirbtuves. Animacijos dirbtuves ves animacijos žanro meistrai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė. Dirbtuvių metu vaikai kurs animaciją pagal islandų rašytojos Kristín Steinsdóttir knygą „Angelas Vakarų rajone“, pieš knygos herojus judesyje bei mokysis pažinti kino kalbą.

Kino scenarijaus rašymo dirbtuves ves profesionalus scenaristas Raimondas Paškevičius. Scenarijaus rašymo dirbtuvės skirtos knygos ekranizacijos, žodžio tapimo vaizdu, jo perkėlimo į ekraną temoms. Dirbtuvių metu bus rašomas scenarijus kino filmui pagal švedų rašytojos Ana - Karin Eurelius knygą “Madona Svenson”. Festivalio programą bei visą reikalingą informaciją apie animacijos ir scenarijaus rašymo dirbtuves bei registraciją į jas galima rasti specialiai projektui sukurtoje interneto svetainėje www.norden.lt/draugai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją