Dievu pasivertusį Persijos valdovą jau antrąsyk suvaidinęs 38-erių R.Santoro buvo priverstas praėjus beveik septyneriems metams atgauti tokias įspūdingas kūno formas ir muskulatūrą, kaip kad žiūrovai matė filme „300“. Pastarosios juostos ir naujosios „300: imperijos gimimas“ veiksmas vyksta tuo pačiu metu, tačiau pirmoji yra apie apie Termopilų mūšį, o antroji apie tuo pat metu jūroje vykusį veiksmą.

Iš prigimties palyginti lieknam R.Santoro teko itin intensyviai treniruotis sporto salėje, kad padidėtų jo raumenys. „Darbas buvo labai intensvyus. Kserksas turi ypatingą fizinę formą. Ji buvo detaliai aprašyta Franko Millerio komikse „Kserksas“, pagal kurį ir buvo kuriamas filmas, tad Zackas Snyderis („300“ režisierius ir „300: imperijos gimimas“ prodiuseris), norėjo, kad būčiau kuo artimesnis tam vaizdavimui“, – portalui Examiner.com pasakojo aktorius.

Tačiau fizinės treniruotės nebuvo vienintelis varginantis dalykas. Daug brazilo ištvermės pareikalavo ir kaskart prieš filmavimus vykusios grimo sesijos. Bulgarijoje, Sofijoje, kur vyko filmavimo darbai, aktoriui tekdavo kasdien net po penkias valandas praleisti grimuojantis, kad jis atitiktų unikalios išvaizdos Persijos karalių, kuris visas it paauksuotas bei pasipuošęs ryškiu makiažu.

Paties R.Santoro teigimu, dar vienu milžinišku iššūkiu jam tapo filmavimasis prie mėlyno ekrano, atskirai nuo kitų kolegų. „Kai prie tavęs tik vienspalvis ekranas, turi vaizduotėje susikurti viską, ko nematai. Mano herojus – gigantiško, beveik trijų metrų ūgio, privalėjau visą laiką kalbėti nuleidęs akis, kad tai filme atrodytų natūraliai“, – prisimindamas šypsojosi brazilas, pridurdamas esantis labai patenkintas rezultatu, mat filmas yra „nuostabaus grožio“.

Kruvini graikų ir persų susidūrimai filme „300: imperijos gimimas“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau kovo 7 dieną.

Filmo „300: imperijos gimimas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)