„Dievų miško“ ketvirtojo demonstravimo savaitgalio pajamos – 43,8 tūkst. litų, yra ketvirtas geriausias visų laikų Lietuvos rinkos rezultatas. Daugiau per ketvirtąjį savaitgalį yra surinkę tik legendinis „Titanikas“ (69,4 tūkst.), lietuviškai įgarsintas „Šrekas 2“ (61,9 tūkst.) bei pirmasis filmas apie Harį Poterį (46 tūkst. Lt.).

Į antrąją vietą pajamingiausių savaitgalio filmų sąraše užkopė didžiausia penktadienio premjera – veiksmo juosta „Transporteris 2“. Antroji specialiųjų efektų ir triukų prisotinto filmo dalis, prie kurios pirštus yra prikišęs fantastikos meistras Lucas Bessonas, per pirmąjį demonstravimo savaitgalį surinko 36 tūkst. litų. Geras startas leidžia platintojams tikėtis, jog tęsinys pralenks savo pirmtaką: 2002 m. gruodį Lietuvoje pasirodęs „Transporteris“ per visą demonstravimo laikotarpį į savo sąskaitą susižėrė 94 tūkst. litų.

Nors Terry Gilliamo režisuota juosta „Broliai Grimai“ nukrito iš pirmos į trečią vietą – antrojo savaitgalio rezultatu platintojai neturėtų skųstis. Filmo pajamos sumažėjo 21 proc. (iki 29,7 tūkst. litų) ir tik stipri konkurencija lėmė, jog sąraše filmas smuktelėjo iš karto per dvi pozicijas.

Daug blogiau nei „Transpoteriui“ sekėsi kitoms dviems savaitgalio premjeroms: viename kino teatre pradėta rodyti europietiška komedija „Europudingas 2: Rusijos lėlytės“ sulaukė 370 žiūrovų ir į savo sąskaitą surinko 4,6 tūkst. litų. Vargu, ar antrajam Cédrico Klapischo filmui pavyks pasiekti pirmojo rezultatą: 2003-aisiais „Europudingas“ surinko 31,4 tūkst. litų.

Dar blogiau sekėsi erotinei dramai „Devynios dainos“: Vilniuje ir Kaune rodytą filmą per visą savaitgalį pažiūrėjo vos 93 žiūrovai. Labai siauram ratui skirtą juostą ištiko panašus likimas kaip gegužės mėnesį rodytą „Pasikėsinimą į Ričardą Niksoną“. Kritikų išgirtus nekomercinius filmus žiūrovai pamatė „Kino pavasario“ metu ir komerciniai seansai buvo nesėkmingi.

Ateinantį savaitgalį Lietuvoje pasirodys 4 premjeros. Didžiausio žiūrovų dėmesio turėtų sulaukti pagal kompiuterinį žaidimą pastatytas filmas „Doom“ (Lietuvoje įvyks pasaulinė premjera) bei labai ilgai lauktas brangiausias visų laikų Rusijos filmas „9-oji kuopa“, pasakojantis apie karą Afganistane. Šios dvi premjeros turėtų kovoti ne tik dėl karščiausios naujienos vardo bet ir dėl pirmosios savaitgalio pelningiausiųjų sąrašo vietos.

Dokumentinį filmą „Migruojantys paukščiai“ 2003 m. pačioje pradžioje pamatė net 20 tūkst. žiūrovų, penktadienį pasirodysiančiai juostai apie pingvinų gyvenimą „Migruojantys paukščiai 2: Imperatoriaus kelionė“ toks rezultatas būtų fantastiškas. Autsaideriu tarp savaitgalio premjerų turėtų likti prancūziška kriminalinė drama „Juvelyrų krantinė 36“, su etatiniu tokių filmų aktoriumi Gerardu Depardieu.

Tuo tarpu JAV praėjusį savaitgalį daugiausia pinigų į savo sąskaitą – 11,8 mln. - susižėrė juosta „Rūkas“. Perdarytas klasikinis siaubo filmas Lietuvoje bus pradėtas rodyti gruodžio 9 dieną. Kur kas greičiau – jau už dviejų savaičių mūsų šalies kino teatruose pasirodysianti plastelininė animacija „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas“ savo sąskaitą papildė 11,5 mln. JAV dolerių. Tai jau antrasis demonstravimo savaitgalis šiam filmui.

Trečioje pelningiausių filmų JAV sąrašo vietoje debiutavo Camerono Crowe romantinė drama „Elizabettaunas“, surinkęs 10,6 mln. Filmas su dviem ryškiomis jaunosios kartos žvaigždėmis - Orlando Bloomu ir Kirsten Dunst - Lietuvoje bus pradėtas rodyti lapkričio pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją