Šį kartą filmo faktografinė medžiaga ne tokia įdomi, todėl verčiau išdėstyti kai kurias siužeto detales, kurios vienus gali paskatinti, o kitus, atvirkščiai, atbaidyti nuo šio filmo peržiūros. Galbūt vienas įdomesnių juostos bruožų yra tai, kad filmavimas vyko beveik vien tik Europoje, o jei tiksliau – Vakarų Europos miestų senamiesčiuose. Tai kiek sužmogina filmą ir jis nepavirsta eiliniu technologiniu trileriu apie naujausius žudymo ir sekimo būdus, kaip kartais pasitaiko už Atlanto filmuotuose analogiško turinio filmuose.

Prie mielos senutės Europos atmosferos prisideda ir tai, kad Matto Damono herojaus nuotykių kelyje sutinkamą merginą vaidina „bėganti Lola“ – vokiečių aktorė Franka Potente, išgarsėjusi filme „Bėk, Lola“ bėk“. Šių aktorių pora atrodo labai patraukliai, kadangi abu turi to žmogiško šarmo, kuris kiek silpnesnius jų vaidmenis (nors šį kartą tai gal tiesiog siužeto ir žanro, o ne aktorių sugebėjimų problema) paverčia įtikinamais.

Filmo siužetas klusniai seka moderniomis technologijomis grįsto trilerio žanro taisyklėmis. Šį kartą problemų turi JAV specialiosios tarnybos, kurios praranda agentą, turėjusį atlikti užduotį kažkur prie pietinės Prancūzijos pakrantės. Tuo pačiu metu prancūzų žvejų laivelis audringoje jūroje „išžvejoja“ žmogų be sąmonės, kuris nieko neprisimena, nors ir neprarado sugebėjimo kalbėti bent penkiomis pagrindinėmis Europos kalbomis ir švaistytis kumščiais 5000 smūgių per sekundę dažniu.

Kas buvo paskui, manau, nesunku suprasti, o detales galėsite sužinoti apsilankę filmo kino seanse. Galiu tik paminėti, kad bus slaptų banko sąskaitų, JAV ambasados šturmų, daug persekiojimo ir ne viena dvikova tarp geriausiai savo reikalą išmanančių specialiųjų agentų. Tiesa, kraujo nėra daug, žūna tik vienas kitas, ir tai greičiau yra filmo privalumas nei trūkumas.

Kaip supratote, filmas nėra originalus, bet vis dėlto gana įdomus. Tai, kad filmo kūrėjai nespekuliuoja žiaurumu ir muštynėmis, bet kažkiek rūpinasi ir normalesniu siužetu bei veikėjų charakteriais, šį trilerį priartina prie geresnių nuotykinio žanro filmų, o tai tik prideda malonumo žiūrovui sekant herojų nuotykius ekrane.

Taigi šį savaitgalį (gruodžio 7 d., 19 val. "Vingio" k.t. rengiamas filmo VIP seansas) mūsų laukia labai simpatiškas nuotykinis trileris su puikiais aktoriais ir gražiais senutės Europos vaizdais (patikėkit, baltas Marselis atrodo tiesiog pasakiškai). Tiesa, jei praleisite šį filmą, nenusiminkite, tai tikrai nėra sezono sensacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją