Šios dvi juostos dėl geriausio filmo prizo varžysis su Kenneth Branagho autobiografija iš dalies paremtu filmu „Belfastas“, Adamo McKay'aus juosta „Nežiūrėk aukštyn“ ir Paulo Thomas Andersono drama apie virsmą suaugusiuoju „Saldymedžio pica“.

„Belfastas“ iš viso gavo šešias nominacijas, paskutinė Bondiados juosta su Daneliu Craigu„Mirtis palauks“ – penkias. Po tiek pat nominacijų gavo „Saldymedžio pica“ ir Steveno Spielbergo miuziklo perdirbinys „Vestsaido istorija“.

Dėl geriausio aktoriaus vardo varžosi J. Campion filmo žvaigždė Benedictas Cumberbatchas , juostoje „Nežiūrėk aukštyn“ suvaidinęs Leonardo DiCaprio ir Willas Smithas, atlikęs įsimintiną vaidmenį dramoje „Karalius Ričardas“.

Vis tik Denzelis Washingtonas nebuvo pristatytas BAFTA apdovanojimui už pagrindinį vaidmenį juostoje „Makbeto tragedija“.

Lady Gaga pretenduoja į geriausios aktorės apdovanojimą už vaidmenį tikrais įvykiais paremtoje režisieriaus Ridley Scotto kriminalinėje dramoje „Gucci mados namai“. Šioje kategorijoje ji varžosi su JAV muzikante ir aktore Alana Haim, suvaidinusia juostoje „Saldymedžio pica“.

Neįvertintos liko Olivia Colman ir jos vaidmuo juostoje „The Lost Daughter“ ir Kristen Stewart, suvaidinusi princesę Dianą filme „Spenser“, pranešė BAFTA.

„Belfastas“, „Gucci mados namai“ ir „Mirtis palauks“ yra nominuoti išskirtinio britų filmo nominacijoje.

Šių metų apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti per ceremoniją Londono Karališkojoje Alberto salėje kovo 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją