„Rihanna - prigimtinė darboholikė ir perfekcionistė. Filmavimo aikštelėje ji dirbo po 18-19 valandų per parą ir vis klausdavo ką dar jai reikėtų padaryti. Ji ir Brooklyn Decker – itin atkaklios moterys, siekiančios įrodyti, jog gali būti puikiomis aktorėmis“,- apie juostoje nusifilmavusias kino naujokes pasakojo režisierius.

Paklaustas, kodėl nusprendė sulaužyti nusistovėjusias taisykles ir ateivius pavaizduoti kitaip negu įprasta kine, P. Bergas atsakė, jog jį įkvėpė mokslininko Stepheno Hawkingo darbai.

„Man gimė idėja sukurti ne super ateivį, kurio niekas negalėtų nugalėti, o paprastą sutvėrimą, panašų į žmogų ir turintį pranašumą šiuolaikinių technologijų srityje. „Laivų mūšyje“ ateiviai atvyko į Žemę toli gražu ne žudyti. Jie norėjo pamatyti, kas mes ir kaip gyvename. Ir būtent žmonės, o ne ateiviai pradėjo mūšį“,- pasakojo jis.

Pirmąją filmo vaizdo medžiagą matę kino apžvalgininkai teigia, jog „Laivų mūšis“ – tai filmų „Perl Harboras“, „Nepriklausomybės diena“, „Pasaulinė invazija: mūšis dėl Los Andželo“ ir „Transformeriai“ mišinys, pagardintas stulbinančiais specialiaisiais efektais ir perkeltas į vandenyną.

„Savo filmu siekiu žmonėms suteikti dviejų valandų pramogą ir parodyti pasaulį, kuriame jie niekuomet nebuvo. Tikiuosi, žiūrovai įvertins šias pastangas, nes nesu matęs nieko panašaus į filmą „Laivų mūšis“. Joks režisierius taip nevaizdavo ateivių ir jokiame filme nemačiau tokių modernių kariniam jūrų laivynui priklausančių laivų“, - nesikuklino P. Bergas, teigdamas, jog parodys žiūrovams tai, ko jie dar nematė.

Kosminis ateivių laivas priverstinai nutūpia vandenyne, kuriame patruliuojantis karinis amerikiečių jūrų laivynas aptinka keistą radinį. Nusprendę iš arčiau pažvelgti į neatpažintą objektą, kariūnai išsiunčia kelis žvalgus, kurių priartėjimą ateiviai palaiko puolimu ir stoja į nuožmų mūšį. Prasideda žūtbūtinė kova dėl išlikimo, tad kas paims viršų – amerikiečių kariai ar daugeliu atžvilgiu pranašesni atvykėliai iš kosmoso?

Visi atsakymai kine jau nuo balandžio 20 dienos.

Lietuviškai dubliuotas filmo treileris:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją